1. Din motive pe care nu are rost sa le explic aici, sotia mea vrea sa duca copilul nostru minor la parintii ei pentru o perioada.
Bineinteles ca eu as vrea sa-l vizitez cat de des pot. Soacra mea este putin ciudata si s-ar putea sa-mi faca probleme. As vrea sa stiu care sunt mijloacele legale sa-mi pot vizita copilul fara sa am scandaluri cu aceasta persoana.
2. Aceeasi intrebare ca mai sus daca eu si sotia suntem divortati. Ce se intampla atunci ? Cum se stabileste programul de vizitare ? Sper ca pot avea si eu dreptul sa merg cu copilul intr-o excursie, sa fiu numai cu el, etc. Cum se rezolva asta si de ce depinde ?
Multumesc pentru raspuns.
Deci programul de vizite este la mica intelegere. Doar daca vreau ceva 'oficial', trebuie sa introduc o actiune in justitie ....
Am inteles bine ?
Florin
Da.
Daca nu este necesar sa deschideti un proces nu o faceti.
In regula. As vrea sa stiu in eventualitatea acestei actiuni in justitie, cum va fi stabilit programul de vizitare ? In functie de ce criterii ? Ma gandesc ca orice parinte - divortat sau nu - are dreptul la cresterea si educatia copilului sau. Prin urmare ma astept ca acest program de vizite sa fie suficient de flexibil. Multumesc.
Nu cunoastem situatia de fapt ca sa va spunem de ce parte din argumentele partilor ar tine seama instanta.
Oricum, as vrea sa va spun ceva cu privire la trimiterea copilului la soacra. Orice parinte are datoria de a-si supraveghea copilul, printre altele. Daca minorul nu sta la dv., cum il supravegheati?
E un abandon al copilului sa-l lasati in grija altuia si nu vad ce actiune ati putea introduce ca sa va vedeti copilul care sta la soacra. Ca parca vad ca aceasta face vreo plangere pe la Protectia Copilului si... numai parinti buni nu veti parea!
Teoretic insa, la soacra, puteti merge cu politia sa-l luati... fara nicio hotarare! Nimeni nu poate retine copilul altuia impotriva vointei parintilor, poate ajunge si prin penal in anumite cazuri...
Dar asta nu inseamna ca soacra nu va poate face probleme.
Aveti grija cu acest aspect, nu-l neglijati... stiu ca toata lumea procedeaza astfel in tara asta, dar nu e tocmai legal.
Chestia cu "Daca minorul nu sta la dv., cum il supravegheati ?" spuneti-o la cele 5 (sau mai multe) milioane de romani care au ales sa munceasca in afara granitelor tarii si care in majoritate nu isi iau copiii dupa ei. Oricum, mi se pare o falsa problema. Cand sunt la servici nu iau si copilul dupa mine, deci cum il supraveghez ? Cand se duce la gradinita, cum il supraveghez ? Dupa dumneavostra cand il las la gradinita este abandon ?
Program vizita
zitus
as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D
am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)