avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizite la copil minor - va rog ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizite la copil minor - va rog ajutor

Buna ziua,

1. Din motive pe care nu are rost sa le explic aici, sotia mea vrea sa duca copilul nostru minor la parintii ei pentru o perioada.
Bineinteles ca eu as vrea sa-l vizitez cat de des pot. Soacra mea este putin ciudata si s-ar putea sa-mi faca probleme. As vrea sa stiu care sunt mijloacele legale sa-mi pot vizita copilul fara sa am scandaluri cu aceasta persoana.

2. Aceeasi intrebare ca mai sus daca eu si sotia suntem divortati. Ce se intampla atunci ? Cum se stabileste programul de vizitare ? Sper ca pot avea si eu dreptul sa merg cu copilul intr-o excursie, sa fiu numai cu el, etc. Cum se rezolva asta si de ce depinde ?

Multumesc,
Florin Mantescu
Din pacate, nu am un canal de comunicare la care sa se conecteze automat toti romanii care-si lasa copiii prin alte parti decat langa ei...
Dar spun acest lucru oricarui roman care are o situatie similara si unde mi se pare ca pot spune asta.
Imi cer scuze ca nu va place, asa spun normele de aplicare ale legii 272, nu eu. Spun ca trebuie supravegheat copilul. Se defineste ce inseamna supravegherea, se arata ce se intelege prin ea...
Imi pare rau, mi se paruse ca suteti deschis la idei, de aceea v-am spus.

In toate tarile civilizate sa lasi copilul aiurea, pe la bunici, ani de zile, atrage probleme serioase in ceea ce priveste protectia lui de catre stat. Risti sa ti se ia copilul. :O
Dv. nu vi se pare o problema majora, pentru psihicul copilului insa e; copiii ramasi fara unul sau ambii parinti tind sa: abandoneze, sa nu recunoasca autoritatea, sa nu poata duce lucrurile la capat.
Studiile britanice au impartit chiar in tendinte pe care le au baietii si tendinte pe care le au fetele.
[ link extern ] /
Abandoned child syndrome is a behavioral or psychological condition that results from the loss of one or both parents. Abandonment may be physical (the parent is not present in the child's life) or emotional (the parent withholds affection, nurturing, or stimulation). Asta e de pe wikipedia [ link extern ]
Oricum, cunosc si copii care spun atat bunicii, dar si parintelui de gen feminin, "mama". Una are 6 ani deja; mama ei fiind in tara si o vede saptamanal.
E dureros pentru amandoua; mai nou, fata observa si evita cuvantul. :((
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Sunt foarte deschis la idei, dar vad ca discutia degenereaza. Am intrebat initial cu totul altceva, raspunsurile dumneavoastra mi se par absurde si penibile. Va multumesc oricum.

Florin
Am rasouns deja la ceea ce ati intrebat initial. E drept ca am completat si cu o parte legala care nu v-a placut.
Imi pare rau, asa spune legea: sa ai grija de copilul tau!

Nici legislatria romana si nici cea internationala, niciun studiu nu cunosc ce sa spuna ca e penibil asa ceva. Din contra, spun ca e recomandat, benefic etc.
Un copil fericit va doresc!
Este greu de stiut ce program vreti dvs.
Nu in toate cazurile este la fel.
"nerespectarea unei hotarari judecatoresti este o faptat penala".adica eu as fi sanctionata daca nu il las pe tatal fetitei mele sa o vada insa in cazul in care el nu vine sa o vada...sau vine o data la 6 luni ............in aceste cazuri unde sunt sanctiunile ca tot o hotatare judecatoreasca este..........este nevoie ca un tata sa isi bat copilul ,sa il maltrateze ca sa poata fi decazut din drepturi.........ce poti sa ii spui unui copil care isi asteapta tatal?

:offtopic: Va rog sa nu mai redactati mesaje cu litere mari, parca ati tipa la noi...
In plus, mesajele lungi de acest gen sunt obositoare de urmarit. Puteti sa consultati in acest sens si Regulamentul de postare, aici: www.avocatnet.ro/content/tag...
Ati incalcat punctul 1.2 din acest regulament care spune:"1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum."
Am editat eu mesajul pentru a nu-l sterge.
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Program vizita zitus zitus as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)