Eu nu pot sa va contrazic.
Tatal nu poate fi obligat sa isi vada copilul.Daca copilul vrea sa il vada nu cred ca va fugi daca veti merge cu minorul la el.
Nu trebuie sa va suparati pe noi.
avocat Claudiu Lascoschi
Doamna, juridic lucrurile nu stau tocmai astfel...
O hotarare judecatoreasca statueaza un drept al unei parti in contradictoriu cu alta care nu ii permite exercitarea acelui drept de buna voie.
Daca un datornic nu-si plateste datoria, creditorul poate obtine o hotarare impotriva lui. Ar fi stupid de-a dreptul sa condamnam penal un creditor ca nu mai merge sa-si ia banii de la datornic, nu credeti? E dreptul si nu obligatia lui...
Dar practic, aveti dreptate... E groaznica probabil pentru copil dezamagirea din fiecare zi in care isi asteapta parintele...
Mai bine insa ati vorbi cu un psiholog despre aceste lucruri, poate o evaluare a copilului si a starii lui psihice ar ajuta.
Personal, as introduce ca sanctiune ca aceasta lipsa prelungita din viata copilului sa duca la decaderea parintelui din drepturi... Daca nu vine in vizite, daca nu merge la copil la scoala etc.
Stimate domn,
in primul rand se rezolva cu bun simt si buna intelegere.
Din pacate, este de notorietate faptul ca parintele care a obtinut in instanta dreptul de a ingriji copilul,in cele mai multe cazuri va incerca sa foloseasca copilul ca si "instrument" de santaj impotriva celuilalt parinte.
Absolut gresit ! Inuman ! Imoral ! In final pierd toti, nu numai copilul.Bine inteles ca el(copilul) pierde cel mai mult.
Ce-i de facut?Rezolvat pe cale amiabila,la mica si buna intelegere, fiecare parinte sa mai lase dintr-a lui (gandindu-se in primul rand la copil si nu la el), in mod civilizat si cu bun simt,tinand cont si de celalalt parinte.(timp, posibilitati)
Daca nu merge,actiune in instanta.Stabilit programul de vizite si fiecare sa se tina de ce a stabilit instanta.Mama sa fie constienta ca daca nu lasa tatal sa-si vada copilul, incalca o hotarare judecatoreasca(risc penal)si tatal daca a vrut sa obtina prin instanta un drept(chiar daca este un drept si nu o obligatie)sa se straduiasca sa viziteze copilul dupa programul stabilit.
In spiritul interesului superior al copilului si pentru viitorul lui, va dorim succes si buna intelegere.
Martin, Nu am inteles cui raspundeai... ca aici e un domn care nu e divortat ... si o doamna...
:-/
Sorry,noi am raspuns la acest mesaj, poate nu am sesizat bine sexul interlocutorului.#-o
Buna ziua,
1. Din motive pe care nu are rost sa le explic aici, sotia mea vrea sa duca copilul nostru minor la parintii ei pentru o perioada.
Bineinteles ca eu as vrea sa-l vizitez cat de des pot. Soacra mea este putin ciudata si s-ar putea sa-mi faca probleme. As vrea sa stiu care sunt mijloacele legale sa-mi pot vizita copilul fara sa am scandaluri cu aceasta persoana.
2. Aceeasi intrebare ca mai sus daca eu si sotia suntem divortati. Ce se intampla atunci ? Cum se stabileste programul de vizitare ? Sper ca pot avea si eu dreptul sa merg cu copilul intr-o excursie, sa fiu numai cu el, etc. Cum se rezolva asta si de ce depinde ?
Multumesc,
Florin Mantescu
Pagina 4 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5