avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunurile proprii ale soților în noul Cod civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunurile proprii ale soților în noul Cod civil

Noul cod civil nu mai prevede ca bunuri propii ale sotilor bunurile dobandite inainte de casatorie. Ce consecinte apreciati ca va avea inlaturarea acestei prezumtii?
Problema: Ileana Cosanzeana dobandeste un imobil prin cumparare, necasatorita fiind (in anul 2002 sa zicem). In 2005 il intalneste pe Fat Frumos, se iubesc ca nimeni altii, in 2008 se casatoresc, iar acum se hotarasc sa divorteze (iubirea dispare, criza se accentueaza, Basescu ramane la putere .....). Acum lamuriti-ma si pe mine, la un eventual proces de separare a bunurilor, cum demonstreaza Ileana Cosanzeana ca nu il cunostea pe Fat Frumos in anul 2002 atunci cand a cumparat imobilul exclusiv din resurse proprii?. Sau cum dovedeste ca nu era intr-o relatie cu vreun balaur care, ar putea presupune cineva, ca i-ar fi dat bani pentru a cumpara acel imobil?????????
Devine din ce in ce mai interesant Codul Civil, asa-i?
Nu reusesc sa inteleg ce vreti sa spuneti.

Apartamentul este al doamnei Ileana Cosanzeaza, propriu. Daca un balaur sau Fat Frumos ar putea dovedi ca i-ar fi dat bani sa cumpere imobilul, nu au decat un drept de creanta, nimic mai mult.
cheia raspunsului vine din cercetarea conventiei matrimoniale incheiate intre ileana si fat...
ovi_dragomir a scris:

cheia raspunsului vine din cercetarea conventiei matrimoniale incheiate intre ileana si fat...


Asa ceva nu exista.


pt.stimabilul Jocandi Causa:

Ma refeream la faptul ca Fat Frumos, transformat in fiara la auzul vestii ca Ileana Cosanzeana vrea sa divorteze, s-a trezit ca vrea si el o cota parte din imobilul dobandit de aceasta inainte de a se casatori cu el (chiar daca la vremea respectiva habar nu avea de existenta ei pe acest taram de basm ??? numit Romania) si s-ar putea prevala de anumite articole aparute in noul Cod Civil.... Daca e ceva neclar revin ....
Nu se aplica prevederile Noului Cod Civil in raportul de proprietate asupra imobilului respectiv. Nu aruncati in aer degeaba ideea de securitate a circuitului civil.

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Contract prenupțial / bunurile de dinainte de căsătorie Hapciu1 Hapciu1 Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie? Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc (vezi toată discuția)
Partaj. bunuri proprii conform codului familiei vi7 vi7 conform codului familiei, locuinta dinaintea casatoriei era bun propriu si nu facea obiectul partajului. Ce statut are in noul Cod Civil? Face obiectul ... (vezi toată discuția)