avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copil nascut in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copil nascut in Spania

Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile in care unul dintre parinti (respectiv tatal) nu este de gasit. Mentionez ca minorul nu detine certificat de nastere ci numai o atestare a nasterii in spitalul din Spania.
@alvarolipo a scris:

In Spania declaratia la spital nu este determinant ci doar declaratia la Registrul civil. Mai mult, la declaratia este interzis, daca nu o face tatal, sa treaca acolo numele tatalui daca nu sunt casatoriti.

Asta ar fi cea mai buna veste posibila pentru mama - ca tatal sa nu fie trecut pe certificatul de nastere al copilului dat de autoritatile spaniole; ar simplifica la maxim tot ce are de facut mama in Spania referitor la obtinerea titlului de calatorie.

Si atunci nu mai este necesar ceea ce a spus justitiarul nici Ares, in ciuda nelamuriri descrise de la dv.

Si atunci o sa fie nevoie de tot ce au spus Justitiarul71 si Ares ca sa se poata face transcrierea certificatului si obtinerea pasaportului micutului.

:closedtopic:
Probabil mama o stie, dar bunica vrea sa fi sigura, ca sa vina fiica si sa vada nepoata. :-)
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania sofiamaria sofiamaria Buna, va rog cine ma poate ajuta sa imi spuna ce formalitati trebuie facute pt obtinerea unui certificat de nastere a unui copil nascut in spania dar parintii ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil nascut in spania cory_r cory_r cum se obtine un certificat de nastere la un copil in varsta de 2 ani nascut in spania dar neinregistrat la timp de parinti, mentionez ca unul din parinti are ... (vezi toată discuția)