avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobiliara / Vanzare / Vanzare partiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobiliara / Vanzare / Vanzare partiala

Salut pe toti cei de pe forum , si mai ales pe consultanti !
Am nevoie de sfatul dvs. !
Parintii mei au facut "Contract de donatie imobiliara" mie si surorii mele , pentru apartamentul in care locuiesc eu cu parintii mei ! Sora mea are locuinta proprie !
A aparut o problema ! Mama mea ameninta cu vanzarea apartamentului , desi mi-a tot spus sa investesc bani in acest apartament , si mai ales mi-am platit partea la cheltuielile casei ( intretinere,gaze,electrica,etc ) !
Intrebarea mea este daca mama mea are posibilitatea de a vinde apartamentul !
Si daca da , ce pot face eu ca sa impiedic vanzarea ?
Prin ce mijloc ma poate ajuta tatal meu sa opresc vanzarea apartamentului , el fiind de partea mea !
Poate tatal meu sa-mi faca mie contract de vanzare/cumparare pe jumatatea lui de apartament ? Trebuie si acordul mamei ? Cum trebuie sa procedez , existand deja acel "Contract de donatie imobiliara" ??? Ce acte trebuie sa am ? Mai ales din partea surorii mele !
Mai exista si alte cai de a primi legal jumatatea tatalui meu , fara a le implica pe mama si sora mea ?

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
AVLIL a scris:

Cu privire la copiii care investesc in casa parintilor, sperand ca aceasta le va reveni intr-o zi si pierzand din vedere ca nu e a lor... sunt sanse de recuperare a banilor, chiar daca ei au gresit de la bun inceput cand nu au facut un contract etc. pentru a sta in casa, cand au presupus ca parintii aceia nu vor sa dispuna vreodata de bunul lor...
Astfel, daca nu au trecut 3 ani de la investitie, dovada se face cu orice mijloc de proba: martori., prezumtii, acte...
Daca mama are 100 de lei pensie si tata 200, e clar ca nu au cumparat centrala ei, nu?
Si tot asa, banii se recupereaza daca demersurile se fac in timp util.

Ei nu vor altceva decat sa nu se trezeasca dati afara din casa. Nu au pretentie la despagubiri sau alte chestii din astea. Dar de cate ori ii pica pata mamei fetei, ii ameninta ca vinde apartamentul. Tatal intervine sa pondereze discutia si i se spune ca o sa ajunga si el pe drum, ca stie ea (mama) cum sa procedeze ca o invatat-o cineva. Cred ca femeia respectiva are o doza maricica de paranoia. Teoretic nu stiu cum poate fi ajutata aceasta fata, dar poate apar ceva solutii.
Multumesc tuturor de pe forum pentru sfaturi si ajutor. Incerc sa ii ajut pe acesti prieteni, pentru ca situatia lor nu e prea roz: fata are cancer la san, si mai si lucreaza cate 12 ore pe zi, cu salariu de 600 RON, iar sotul ei lucreaza la o firma care plateste..... foarte bine: informatician 1000 RON si program 8-22. Copilul lor e clasa a X-a. Situatie Incalcita.
Multumesc mult , din nou , pentru raspuns !

1. Intr-adevar acest contract de donatie nu poate fi desfacut decat in instanta ?
2. Unde pot verifica intabularea ?
3. In cazul in care unul din parinti va deceda , pot face succesiune sau sant obligata sa raman cu acest act ?
4. Tatal meu poate sa-mi dea jumatatea lui de apartament acum ? Daca da , ce modalitate exista pentru a face asta si ce acte si semnaturile caror persoane sant necesare ?
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2008
lady_v, utilizator
Astept in continuare raspunsuri de la avocati si consultanti , sau poate problema e prea complicata pentru ei ???
Multumiri ! :)
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2008
lady_v, utilizator
lady_v a scris:

Astept in continuare raspunsuri de la avocati si consultanti , sau poate problema e prea complicata pentru ei ???
Multumiri !
:)

Tonul maliţios, insinuant, nu îşi are rostul. Aţi primit un răspuns competent de la Avlil.

E adevărat că aţi mai primit unul şi de la tudorioan şi acum vă e greu să decideţi cine are dreptate. Eu aş paria pe Avlil. Cu ochii închişi şi cu mîna pe inimă.

Liviu S.Bordaş

Va trag atentia ca regulamentul forumului prevede in primul rand ca nimeni nu e obligat sa raspunda la intrebarile de pe forum, si in plus nu e permisa scrierea nejustificata si continua cu litere ingrosate sau italice. Nerespectarea regulamentului va conduce la sanctiuni pe care va las placerea sa le cititi chiar de la sursa. www.avocatnet.ro/content/tag...

Alte discuții în legătură

Donatie redactata gresit ?? anapopana anapopana Buna. Tatal meu (decedat din 2006) i-a lasat in 2004 uneia dintre nepoatele sale (fata uneia dintre fiicele sale) cu act de donatie, o casa si ceva pamant ... (vezi toată discuția)
Donatie matusa la nepot de la verisoara primara catalina.p catalina.p SPETA: O persoana , lucida si zdravana nu mai are mostenitori principali ( sotul-decedat 2007 si fiul decedat-2011 , fiul necasatorit si fara copii) , a ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)