avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate de incadrare in codul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate de incadrare in codul COR

Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 6 Februarie 2015
Nu vad de ce ar fi incapatanati unii, mai ales ca e o firma privata.
Inginer de sistem este o ocupatie care poate fi indeplinita si de un inginer, si de un economist, si de altcineva care se pricepe si poate indeplini cu succes atributiile din fisa postului.
Nu trebuie sa fie o lege scrisa pentru orice fleac. O lege pentru dat buna ziua pe strada este? Nu este, dar lumea zice buna ziua. Sa nu mai dam buna ziua ca nu ne obliga o lege?
Spuneti-le celor da la resurse umane sa mai puna mana pe carte sau sa invete de le cei mai experimentati. Succes!
Nu trebuie sa-i convingeti pe cei de la ITM, ei doar inregistreaza actele.
Potrivit legislatiei in materie, angajatorul este obligat sa utilizeze Clasificarea Ocupatiilor din Romania in raport de studiile absolvite.
La c.i.m. atasati copii de pe actele de studii.
dupa cum am spus am anexat toate actele necesare.
se pare ca problema este de la cei care completeaza cartile de munca din cadrul Directiei de Munca caci acolo are firma cartile.
si cum sa nu-i conving si pe cei de la ITM din moment ce ultima stampila dupa o completare este cea a unui Inspector ITM.
se pare ca in ultima instanta tb sa apelez la calea juridica, dar inca mai astept niste raspunsuri de la Directia Muncii.
Va repet ca problema nu depinde de ITM. Stampila de care spuneti dvs. este stampila celui care a facut inregistrarea in carnetul de munca. El inregistreaza ce i se da de la firma. Firma dvs. trebuie sa faca un act aditional la contractul individual de munca prin care schimba functia si ITM il opereaza in carnetul de munca. Se pare ca problema dvs. este la firma unde lucrati, cineva de acolo nu stie sau nu doreste sa faca cele legale.
da aveti dreptate nu depinde de ITM.
cartile de munca nu se tin in firma ci la Directia Muncii (sau cum ii spune). Cei de acolo opereaza in carte si nu vor sa o faca pe postul de inginer desi cei de aici au inaintat acel act aditional cu incadrarea respectiva. Dar cei de acolo de unde sunt cartile spun ca nu pot face acest lucru caci sunt economist.
Deci cred ca problema nu este de la ITM (ei doar avizeaza) si nici de la firma (cred- pt ca zpun ca au dus acel act aditional), ci de la Resurse umane din cadrul Directiei muncii sau cum s-or fi chemat cei care completeaza acolo cartile.
Am vorbit chiar si cu Inspectorul care avizeaza si a spus ca el este de acord cu incadrarea, dar nu are ce semna caci nu-i vine cartea pentru semnat cu completarea respectiva.
Acum sper ca se intelege ciudatenia.

Alte discuții în legătură

Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar concurs sosobi sosobi buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: -mi-am depus dosarul pentru participarea la un concurs de angajare pentru un post de Sef Serviciu ... (vezi toată discuția)