avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru copil minor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru copil minor

Buna seara. Tatal meu a decedat acum 2 luni, el a lucrat aproximativ 16 ani; am un frate minor, mama mea este fara servici, ajutati-ma , va rog, cu raspunsul la o intrebare: fratele meu , minor, are dreptul la pensie dupa tata, el fiind elev? Mentionez ca in anul 2011 el nu a lucrat si nici somaj nu a luat iar varsta la care el a decedat era de 53 ani. Mama mea a fost la casa de pensii din Galati si i s-a spus ca nu primeste nimic deoarece tatal meu nu avea 25 ani de munca. Fratele meu are 17 ani neimpliniti si este la scoala. Ajutati-ma va rog, si daca se poate indrumati-ma unde sa merg. In speranta ca ma ve-ti ajuta, va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:44, 2 Octombrie 2011
pneagu a scris:
In rest va respect opinia desi (iertat sa fiu) nu o impartasesc sustinut fiind de pensiile de urmas pentru copii care sunt in plata actualmente desii parintii lor nu indeplineau conditiile de varsta la data decesului dar si de dosarele de pensie de urmas facute si depuse in numele copiilor unor colegi decedati de timpuriu. Sigur, ei indeplineau conditiile de obtinere a unei pensii de invaliditate daca nu survenea decesul.

Multumesc! Deci, la data decesului, sustinatorii decedati indeplineau conditiile pentru a beneficia de pensie de invaliditate.

Este exact ceea am scris si eu in cele doua mesaje: ca sustinatorul decedat trebuia, la data decesului, sa indeplineasca conditiile pentru obtinerea unei categorii de pensie, fie ca este pensie pentru limita de varsta, pensie anticipata, pensie anticipata partiala sau pensie de invaliditate. Aceasta este conditia esentiala pentru ca sotul supravietuitor si / sau copiii sa poata beneficia de pensie de urmas, nu realizarea stagiului minim de cotizare - conditie neprevazuta in niciun act normativ.

O seara buna.
.....sustinatorii decedati indeplineau conditiile pentru a beneficia de pensie de invaliditate.

Cred ca nu am fost suficient de explicit asupra acestui aspect sau v-am inteles gresit mesajul. Acum este OK. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pentru pensie anticipata ecaterina10 ecaterina10 O femeie născută pe 30 iulie 1955,cu 22 ani vechime in muncă(comerț),la ce vârstă poate cere pensie anticipată sau anticipată ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru copilul urmas ioanaioa ioanaioa Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti daca copilul meu poate beneficia de pensie de urmas.Sotul meu a decedat la varsta de 28 ani si avea numai 5 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Pensionar anticipat (cu stagiu complet de cotizare) are dreptul la pensie de urmas? AA1980 AA1980 Tatal meu era pensionar MI. La 20.12.2010 a decedat. Mama mea este pensionara anticipat. In februarie a implinit 56 de ani. Are insa stagiul complet de ... (vezi toată discuția)