avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Invitatie cetatean tunisian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Invitatie cetatean tunisian

Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un contract de casa pe numele meu,il pot utiliza pe al parintilor?mentionez ca am domiciliul acolo.m-ar interesa de asemenea sa stiu cat poate sta in tara dupa ce primeste invitatia si obtine viza.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sabyn_a , utilizator 14:47, 30 Noiembrie 2011
Deoarece prea multi cetateni romani incheie casatorii cu cetateni straini (contra cost, de regula) care nu au drept de calatorie peste hotare decat cu vize se pare ca au inceput sa tina cont de faptul ca multi nu s-au vazut pana atunci... E un fapt care – as zice – incalca dreptul persoanei de a se casatori cu cine vrea (cat timp nu se va dovedi ca o face numai pentru ca cetateanul respectiv sa obtina drept de sedere pe teritoriul unui stat UE si astfel sa aiba liber la circulatie).

Ghinionul romanilor care incheie casatorii de convenienta pentru ca se gandesc numai la bani (la momentul prezent, adica) si nu se gandesc la implicatiile viitoare...

**

Faptul ca doi oameni nu s-au vazut pana atunci nu e un motiv temeinic pentru a se respinge viza cetateanului strain – tocmai de aceea il invitati, sa va cunoasteti mai bine... Aceasta, insa, e teoria, pentru ca, in practica, daca ii va fi respinsa viza pe acest motiv dv va trebui sa ii chemati in judecata si multe altele ( = timp si bani)

Faceti invitatia, poate n-or sa va ceara asemenea dovezi...


**

Prezentati actul de proprietate al imobilului chiar daca titulari sunt parintii – e in regula (eventual, vor solicita acordul parintilor dv, dat in fatza notarului – desi nu ar trebui)
Am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa merg eu acolo... ceea ce probabil o sa si fac...Si apoi,la intoarcere, o sa incerc sa rezolv cu invitatia pentru a ne putea casatori in Romania... Va multumesc mult pt informatii si sfaturi.
Sa ne informati si pe noi cum au decurs lucrurile sa stim pe viitor.:)
:) happy :)

Am facut invitatia... s-a aprobat =D> (in 15 zile am avut raspunsul)
Daca este cineva interesat,cu riscul de a repeta ce s-a mai scris... am avut nevoie de: 2 foto 3/4 ale strainului, copie pasaport a strainului, copie buletinul meu, extras de cont prin care sa dovedesc ca am 30 euro/zi X nr. zile, contract de proprietate (avand in vedere ca nu era pe numele meu,ci al parintilor, a fost necesara o declaratie facuta la notar de tatal meu prin care declara ca e de acord ca invitatul sa locuiasca la domiciliul respectiv pe perioada vizitei),
chitantele de la trezorerie in urma achitarii a 3 taxe,aprox 23 lei... si cam atat :)
Perioada maxima pe care isi putea obtine viza este de 3 luni.

Va multumesc inca o data pt sfaturi si informatii.
O zi buna sa aveti, a mea este cu siguranta :)=D>:D
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
anymor, utilizator
buna te rog sa imi spui si mie daca te-au intrebat de declaratie si ce ai scris in ea???pentru ca eu am foast astazi la ei si nu mi-au primit dosarul pe motiv ca nu il cunosc fata in fata si atunci cind fac dovata asta pot sa depun dosarul......te rog ajutama daca ai o idee iti multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
sabyn_a, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Cetatean irakian vrea sa viziteze romania emma.krausse emma.krausse Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea? De ce are nevoie un cetatean irakian pentru a vizita Romania (cateva ... (vezi toată discuția)