Buna seara,
Exiata un teren mostenit de la parinti si doi mostenitori, fiecare avand jumatate din teren.Terenul este livada si suprafata agricola,insa impartirea este doar aritmetica,parintii nu au configurat pe harta partea fiecaruia.Eu si fratele meu ne intelegem foarte bine,am dat terenul in folosinta.dar vream totusi sa facem configuratia lui pentru copii nostrii, in asa fel ca fiecare sa stie clar de care jumatate apartie si sa faca fiecare ce vrea cu ea,sa o vanda,sa o munceasca sau sa construiasca.
Sper ca am fost clar:
-Care este actul care trebuie facut de mine si fratele meu, in asa fel incat sa lasam lucrurile limpezi pentru urmasi.
Cu multumiri anticipate pentru raspuns si pentru eforturile Dv in a ne ajuta pe cei ce apelam.
Daca nu sunteti in tara va puteti angaja avocat pentru a va reprezenta in aceasta procedura succesorala.
Nu este obligatorie prezenta fizica a dvs., putand fi si reprezentat.
Important este sa se stabileasca exact drepturile fiecaruia conform vointei acestuia.
D-na Mirela,multe multumiri,lucrurile se limpezesc.
Intreb doar daca pot desemna chiar pe fratele meu, sau fiind parte interesata nu ma poate reprezenta.
ar mai si posibilitatea de a ne intalni intr-o terta tara,unde sa dam acea declaratie notariala pe baza actului de mostenire,in fata unui avocat vorbitor de limba romana,apoi apostilata.
.
Multumiri pentru solicitudinea Dv.
D-le avocat Claudiu Lascoschi,din nou multuiri pentru raspuns.
Cum vedeti s-a configurat linia de urmat,fondul este clar.
Ramane de vazut daca putenm da amandoi aceeasi decalaratie in limba romana in fata unui avocat intr-o terta tara,ca varianta la procura ce ar urma sa o dau unui avocat sau unei alte persoane fizice..
Nu puteti desemna pe fratele dvs...si nici nu puteti faceti partajul in alta tara. In urma partajuluii se vor intabula loturile dvs in cartea funciara. Nu e vorba de declaratie ci un act de partaj voluntar, declarativ de drepturi, facut in forma autentica, la notar. Dvs tb sa dati o procura daca nu puteti fi prezent la semnarea actului.
Daca am inteles bine,nu se poate face partajul in fata altui avocat decat in Romania din cauza procedurilor ce urmeaza,intabularea si probabil si altele,ceea ce automat conduce la o procura data cuiva spre reprezentare
Multumi calduroase Dv si domnului avocat pentru timpul pretios dedicat problemei mele .