avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea efectiva a mostenirii intre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea efectiva a mostenirii intre mostenitori

Buna seara,
Exiata un teren mostenit de la parinti si doi mostenitori, fiecare avand jumatate din teren.Terenul este livada si suprafata agricola,insa impartirea este doar aritmetica,parintii nu au configurat pe harta partea fiecaruia.Eu si fratele meu ne intelegem foarte bine,am dat terenul in folosinta.dar vream totusi sa facem configuratia lui pentru copii nostrii, in asa fel ca fiecare sa stie clar de care jumatate apartie si sa faca fiecare ce vrea cu ea,sa o vanda,sa o munceasca sau sa construiasca.
Sper ca am fost clar:
-Care este actul care trebuie facut de mine si fratele meu, in asa fel incat sa lasam lucrurile limpezi pentru urmasi.

Cu multumiri anticipate pentru raspuns si pentru eforturile Dv in a ne ajuta pe cei ce apelam.


Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
barbu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: barbu2 , utilizator 22:35, 2 Octombrie 2011
Notarul public roman are competenta teritoriala si materiala. Nu poate face un act in Italia, de exemplu!
Deci dvs sau reprezentatul dvs desemnat prin procura trebuie sa fie prezent in fata unui notar public in Romania pentru a semna acel act de partaj. El va avea asupra lui procura pe care dvs o puteti da la un notar din alta tara dar nu puteti semna actul de partaj in alta tara.
La noi nu exista avocat-notar. Aceasta struto-camila parca exista undeva in Germania intr un land. Nu va fi recunoscut nimic.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator
Stimata d-na Mirela in timp ce Dv scriati raspunsul, eu il corectam pe al meu caci am inteles imediat unde am gresit.
Cititi va rog mai sus.

reinoiesc multumirile mele si va doresc numai bine si mult succes.

La avocatul roman care va va reprezenta nu ii va trebui decat delegatia semnaade dvs. prin fax...dar notarul nu cred ca va accepta ca avocatul sa va reprezinte fara procura notariala.
Fiind vorba de un contract incheiat prin fax,notarul ar avea cumva dreptate deoarece trebuie sa stie sigur ca dvs. ati semnat procura si nu altcineva.
Partajul este autentic , deci procura care sta la baza acestui partaj trebuie sa fie autentica.
Stimata d-na Mirela si d-le Avocat,am sa trimit procura in limba romana,apostilata,facuta in fata unui notar din tara in care locuiesc, unui prieten de incredere in Romania pentru efectuarea partajului.
Dar odata partajul facut, ca sa nu deranjez prea mult acel prieten, cred ca pot da o alta procura fratelui meu, sa se ocupe in locul meu de interesele mele in sensul efectuarii actelor si formalitatilor ce urmeaza: -intabulare,sectie financiara,etc,(nu stiu a le numi acum.)

Reinoiesc multumirile mele pentru felul temeinic si responsabil in care ati formulat raspunsurile DV.
Cu deosebita stima

Alte discuții în legătură

Act notarial intocmit in strainatate (procura reprezentare succesiune si incasare despagubiri) DanGheorghe DanGheorghe Bunàziua , as avea o intebare , Am avut nevoie de o imputernicire fàcutà mamei mele ca sà mà reprezinte in un caz de succesiune si incasare ... (vezi toată discuția)
Redactare procura succesiune cu partaj voluntar verbal sivi7 sivi7 Buna ziua. O intrebare mai speciala. Cum se poate redacta, intr-o procura de reprezentare la succesiune, cotele unui partaj voluntar verbal? Deoarece in toate ... (vezi toată discuția)
De ce nu recunosc notarii români procurile întocmite și apostilate într-o țară ue? bogdan.bobolea bogdan.bobolea Buna ziua, Niste cetateni straini vor sa doneze niste imobile (apartamente, case si terenurile aferente) unei institutii a statului roman. Au redactat ... (vezi toată discuția)