avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare avocat

buna ziua
as avea o nelamurire va rog
se poate face un act de vanzare cumparare cu ajutorul unui avocat?se poate evita notarul?
precizez ca vanzarea se va face intre mine si tatal meu ,deci in familie
avem toate actele necesare si am vrea sa evitam onorariul notarului
si inca o intrebare , va rog
ce comisioane se percep de catre notari pt o asemenea tranzactie dar de catre avocati?
sunt si alte plati pe care trebuie sa le fac, ceva impozit la stat?apartamentul este cumparat de tata in 2004 din banii mei iar acum vreau sa il puna pe numele meu
va rog lamuriti_ma putin
multumesc
cu stima
themis a scris:

Asta în teorie. În practică s-ar putea să vă loviţi de refuzul celor de la cartea funciară de a vă întabula dreptul de proprietate pe baza actului sub semnătură privată.

Liviu S.Bordaş

De ce s-ar putea lovi de refuz? Daca s-a dat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma careia astfel de acte trebuiesc recunoscute la intabulare, nu inteleg de ce s-ar mai lovi de refuz. Ori n-am priceput eu ceva?
wildflower, n-aţi priceput ceva: eu vorbeam de validitatea unui contract sub semnătură privată avînd ca obiect o construcţie. Un astfel de act este apt să transmită dreptul de proprietate asupra construcţiei prin el însuşi, fără intervenţia instanţei.

Refuzul celor de la CF priveşte o anume practică, legată de eliberarea unui extras CF pentru autentificare, şi altele.

N-am făcut nicăieri vorbire despre vreo sentinţă. Care, cum spuneam, nu este necesară.

Liviu S.Bordaş
Cand vorbeam de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila ma refeream la cazul acela de la Iasi cu avocatul care a obtinut intabularea dreptului de proprietate a clientului sau asupra unui apartament (fara teren). Si ma intrebam daca nu e firesc ca de acum inainte, in urma acestui precedent, toti cei care cumpara prin act neautentic, apartamente sau case fara terenuri, sa poate face intabularea fara probleme.
Eram nedumerita de afirmatia dumneavoastra ca s-ar putea sa fie refuzat la intabulare. Nu stiu cum e cu hotararile astea, de asta intreb.
wildflower a scris:

Cand vorbeam de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila ma refeream la cazul acela de la Iasi cu avocatul care a obtinut intabularea dreptului de proprietate a clientului sau asupra unui apartament (fara teren).

Acolo era cu totul altceva. Era vorba de spre o promisiune de vînzare (antecontract), valorificată în instanţă printr-o acţiune în prestaţie tabulară.

Liviu S.Bordaş

In caz de antecontract de vanzare-cumparare nu exista absolut nicio problema in sensul ca avocatul sa redacteze, ateste identitatea partilor si sa certifice semnaturile acestora.Actul va avea si data certa.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Notare litigiu in cartea funciara victoria75 victoria75 Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de ... (vezi toată discuția)