AVLIL a scris:
IN primul rand plecati cu ideea preconceputa ca nu se poate negocia. INtotdeauna se poate negocia, mereu e o portita de intelegere. Doar ideea asta prestabilita in capul partilor (ca nu se poate) este cel mai mare impas.
Toate partile ies mai bine prin mediere si/sau negociere si intelegere. TOATE.
Apoi, masa partajabila se dovedeste in instanta; si crediturl e comun, insa depinde ce dovezi sunt in sensul ca partea a cheltuit sau nu banii pentru sine.
Depinde ce venituri au partile, care cat a muncit fizic la acea casa etc. Chiar nu e o idee buna sa intrebati despre astfel de situatii pe forumuri, solutiile instantei pot fi de la a lasa intreg creditul lui A cu putine despagubiri de la B pentru imbunatatiri, pana la a-l scoate din masa partajabila.
NU stim ce dovezi ar putea fi.
sarut-maana doamna avocat, ma aflu intr-o situatie similara daca nu identica cu unele rectificari sa zic asa fata de situiaatia in discutie.
OK intrucat reclamantul, eu in speta, am facut dovata contributiei la edificarea constructiei pe terenul soacrei, cu un aport de 80%, coraborat cu faptul ca ex sotia in prima faza proceuala a cerut partajareaa dreptului de prop. a bunului in cauza, apoi aa renuntat, completand in mod cert cu declaraati sub semnatura privata, conform dis. art 292 C.p. in care se declara de catre 8 persoane ce au cunostinta de situatie si chiar au constituit mana de lucru la edificaareaa respectivei cconstructii, pot cere instantei sa imi fie atribuit intrutotul bunul??? Urmand ca din sumele ce i-ar reveni parti ca si creante din debitele restante saa se scada contravaloareaa partii acesteia de contributie???