avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj-constructie pe terenul unui tert
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj-constructie pe terenul unui tert

Buna seara!
Nu am gasit o discutie similara pe forum si de aceea postez aici. Sper sa ma ajutati sa gasesc o solutie.
A si B, casatoriti. A contracteaza un credit pt nevoi personale. Din banii primiti sotii construiesc o casa pe terenul parintilor lui B. Achita o mica parte din credit, divorteaza si A, care este evacuat din aceasta locuinta, promoveaza partaj bunuri comune. Asadar B ramane in casa construita de ei in curtea parintilor iar A ramane cu rate de achitat pe multi ani (plus dobanzile aferente), deoarece imprumutul este numai pe numele lui, Creditul este garantat doar cu veniturile lui A.
Nedumerirea mea este: din ce este constituita masa partajabila, modalitati de partajare si in functie de asta, cum se achita creditul (bineinteles de catre titular).
Am incercat sa fiu cat mai concisa.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Multumesc mult.
Este un punct de vedere pertinent. Am consultat si avocati, din pacate sunt pareri impartite. Cred ca este important si materialul probator in cauza. Insa taxele de timbru sunt semnificative.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
SheiculDeRomania, utilizator
Cat de impartite? Imi puteti spune cati ce v-au spus? Fara nume.
Ca legea e destul de clara.
Dar e drept ca unde sunt 2 avocati sunt si 3 pareri... :)
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters86398 ContSters86398 bun ziua as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)
Partaj coachizitie andreicosminus andreicosminus X si Y, in calitate de concubini, pe data de 01.06.2008 contracteaza un imprumut in banca in valoare de 20000 lei, pe 20 de ani, insa pe contractul de imprumut ... (vezi toată discuția)
Ma poate evacua?? Lisa_38 Lisa_38 Buna ziua. Sunt in proces de partaj de aproape doi ani. Problema este ca sotul meu care a parasit domiciliul, introducand actiune de divort, acum in timpul ... (vezi toată discuția)