avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura registru schimbare sediu declarare punct de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura registru schimbare sediu declarare punct de lucru

Am reusit sa fac cesiunea la RC Bucuresti si mi s-a spus ca e sediul expirat. Vreau sa schimb sediul la alta adresa si sa deschid un punct de lucru dar in Ilfov.

Intrebrea mea este;
Pot sa fac un singur dosar pentru schimbare sediu si pentru deschidere punct lucru? Sau pentru punctul de lucru tb sa ma duc in alta parte?

Multumesc
:love2:
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 14:21, 30 Septembrie 2008
Da, este suficient un singur dosar.=D>
sighiartaucosmin a scris:

Orice modificare facuta asupra clauzelor inscrise in actul constitutiv al unei societati se face doar in baza unei Hotarari a asocitaului unic/adunare generala a asociatilor.
in baza acestei hotarari se va redacta actul aditional. Pana aici totul este simplu.

Lovindu-ne de o regula simpla, care spune ca judecatorul delegat poate sa soliicite orice alte documente necesare pentru solutionarea mentiunii facute la ORC, si pentru ca noua, romanilor, ne place birocratia si hartogaria multa, de mai bine de un an s-a cerut de acesti ilustrii sa se depun a de fiecare data la ORC cate un act constitutiv actualizat in cazul in care se opereaza vreo modificare asupra lui.


Imi pare rau ca va contrazic, depunerea actului constitutiv actualizat nu e un moft ci o dispozitie imperativa a art. 204 alin. 4 din L31.
Conform L 31/1990 republicata in 2004 in articolul 204 se spune ca:
"(2)Forma autentică a actului modificator adoptat de asociaţi este obligatorie atunci când are ca obiect:
a)majorarea capitalului social prin subscrierea ca aport în natură a unui teren;
b)modificarea formei juridice a societăţii într-o societate în nume colectiv sau în comandită simplă;
c)majorarea capitalului social prin subscripţie publică.
(3)Dispoziţiile art. 17 se aplică şi în cazul schimbării denumirii ori în cel al continuării societăţii cu răspundere limitată cu asociat unic."
iar in acelasi articol gasim
"(7)Dacă se aduc mai multe modificări actului constitutiv, fie concomitent, fie succesiv, acesta va fi actualizat cu toate modificările la zi şi, în această formă, va fi depus la oficiul registrului comerţului."

Nu consider ca depunerea actului constitutiv actualizat este un moft, vorbind strict de cazul cu sediul social .. da .. se justifica prezentarea unui act constitutiv actualizat.
Dar, chiar daca legea asa prevede, nu mi se pare normal ca, de exemplu daca fac completarea obiectului de activitate cu un singur cod CAEN sa ma apuc sa fac act constitutiv actualizat , in forma autentica, pentru care sa fac la registru comertului si depunere de acte.
Pana acum nu multa vreme, daca faceai modificari succesive se putea duce un act constitutiv in momentul in care deja erai pe la a 4 - 5-a modificare. Acum .. orice modificare ==> act constitutiv actualizat.

Oare de ce nu se simplifica si aceasta parte (vezi L 359/2004 ... ca si idee de simplificare a formalitatilor)???

Oricum... legea prevede, fie ca ne place, fie ca nu ... noi ne supunem prevederilor legale.
Norma imperativa = obligatiea de a face.
nu inteleg nimic recunosc nu am mai avut deaface cu toate lucrurile de acest gen.:"> de ce trebuie sa mai fac schimbari in actu constitutiv si recodificarea codului CAEN tinand cont ca am facut recodificare la data infiintari firmei 5 -08- 2008;doar vreau sa declar punctu de lucru si am inteles ca trebuie sa fac mentiune de declarare pt. de lucru la O.R.C. apoi sa merg la administratia financiara a sectorului 3 acolo isi are sc. sediul social dar nici asta nu stiu unde se afla ...:( acu sa va spun cate ceva despre firma ... sc.SRL ;comert cu ridicata a produselor de imbracaminte si incaltaminte , firma este platitoare de TVA si nu are angajati : va rog raspundetimi urgent:worthy::help: ce sa fac mai exact si cat ma costa sa inregistrez pt. de lucru

Alte discuții în legătură

Recodificare la declararea pct de lucru !? adina m adina m Daca fac declararea punctului de lucru la ORC trebuie sa fac si recodificarea odata cu aceasta mentiune ? După ce am mentiunea si incheierea de la ORC declar ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate sediu secundar miruna.c miruna.c am de facut recodificare si prelungire valabilitate sediu secundar ca sa depun cele 2 acte aditionale la contractul de comodat trebuie dosar separat de cel pt ... (vezi toată discuția)
Schimbare de sediu social ana-maria popa ana-maria popa Buna. Am si eu o intrebare. Daca societatea isi schimba sediul social care e procedura pentru recodificare? (vezi toată discuția)