avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Scutire penalitati la firme,daca se face plata ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 Decembrie.

Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc datoriile pana la 30 decembrie.Stie cineva daca e vorba de scutire de dobanzi plus penalitati sau doar de penalitati care sunt sume mici fata de dobanzi si e aruncata o momeala frumos colorata si scris pe ea "in sprijinul firmelor cu datorii"?
Cel mai recent răspuns: aniela parvu , utilizator 19:13, 19 Ianuarie 2012
buna seara,
ce se intimpla daca se inregistreaza restante numai dupa 31 august (in cazul meu TVA la luna septembrie 2011 ) In acest caz firma nu beneficiaza de scutiri sau aminare la plata pina la 31.12.2011 putind fi executata silit? Mentionez ca pina la luna septembrie nu am avut nici o restanta

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
anib, utilizator
anib a scris:

buna seara,
ce se intimpla daca se inregistreaza restante numai dupa 31 august (in cazul meu TVA la luna septembrie 2011 ) In acest caz firma nu beneficiaza de scutiri sau aminare la plata pina la 31.12.2011 putind fi executata silit? Mentionez ca pina la luna septembrie nu am avut nici o restanta

multumesc


Facilitatile se acorda numai pt debitele existente la 31.08.2011. In cazul dvoastra nu beneficiati de nici o facilitate.
aniela parvu a scris:

Buna ziua,
Este cineva care a "aplicat" [...]


Pana acum constatam ca lumea se abtine.
Da, asa este....lumea se abtine, insa imi este greu sa cred ca din marea familie avocatnet chiar nu e nimeni care sa stie mai multe decat spun articolele despre acest subiect?!

De ce intreb?! Pentru ca un contabil mi-a spus ca e o mare pacaleala a statului, de fapt nu ti se reduce nimic, te duci - platesti ce e de platit - apoi mergi la fisc sa ti se stearga restul , insa stupoare! nu ti se aproba cererea!!! si ramai si cu banii dati si cu restul de datorie tot acolo. Acest lucru i s-a intamplat unui client de-al lui, si vroiam sa stiu daca e o chestiune generalizata sau s-a aplicat intr-un caz particular.
Da, am patit si eu cu doua firme. am fost la finante am verificat fisa contribuabilului, dar in momentul in care la 25 sept, 25 oct,si 25 noi s-au declaratt contributiile toate sunt date peste cap si finantele sustin ca nu pot beneficia de anularea penalitatilor.,numai in cazul in care platesc ce au ei in evidenta. La platile efectuate din 25 sept in primul rand sau considerat penalitatii aferente restantelor din 31 august, la fel si in oct si noi. Asa ca in lunile acestea am platit penalitati iar contributiile recente au ramas la restante si fisa contibuabilului este plin cu majorari.

Alte discuții în legătură

Og nr.30/2011 - privind modificarea si completarea codului fiscal petrescu alina petrescu alina Pentru obligațiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitățile de întârziere se anulează sau se reduc. Despre ce obligatii fiscale este ... (vezi toată discuția)
Og 30/31.08.2011 tatiana_galati tatiana_galati Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru \"Dobanzi si ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)