Pai ,am incercat de 2 ori ,de prima proba am trecut ,insa nu bag mana in foc pt. logica ,sunt foarte nesigura, m-au stresat cele 4 texte pe care ni le-a dat,anul trecut a fost doar unul si a fost mai usor.Anul trecut nu trecusem de prima proba ca era imediat dupa absolvire...oricum eu deja cam stiu cum stau ,insa nu imi fac mari sperante.
Spui ca este mai groaznic sa nu reusesti...groaznic nu vad de ce ar fi..viata mea si a voastra nu sta in INM.Desi suna frumos, INM-ul e ca un miraj frumos, este atat de ispititor incat unii incearca si de 4-5 ori la rand ; din pacate fara succes pt. ei..de ce? Pt ca intervine serviciul, uneori familia,cunostiintele din facultate se pierd si devine din ce in ce mai greu sa promovezi acest examen...iar cei care incearca pana nu mai pot sa intre la INM au putine sanse de reusita pt. timpul lor este ocupat cu altceva,iar pt INM trebuie sa ai mintea limpede:ori sa incerci imediat dupa absolvire ,ori sa stai un an acasa,sa faci master sau nu,si sa inveti in timpul asta pt. INM.Ca sa promovezi acest examen in primul rand trebuie o baza solida de cunostiinte inca din facultate,apoi cel putin 6,7,luni sau chiar un an de pregatire temeinica si mult ,dar mult noroc.
La anul nu mai am de gand sa incerc pt. ca este mai groaznic sa nu stii cand sa te opresti si sa-ti dai seama ca ti-ai pierdut tineretea si vacantele si verile ,incercand sa faci ceva ce nu ti-a fost scris de la inceput ,sa te lupti cu morile de vant cum ar veni.Insa daca totusi o sa imi mai doresc sa ajung judecator ,peste 5 ani poate ca o sa imi mai incerc norocul pt. ultima oara,cine stie;Insa ar fi chiar amuzant ,ca eu sa intru peste 5 ani direct pe locurile din Bucuresti iar cei care au intrat acum sa lucreze prin provincie...ca sa vezi cum poate sa se schimbe soarta,dar totul este pana la urma posibil pe lumea asta ;)
Ai dreptate. Eu mi-am luat un an liber (somaj) pentru o reusita la INM.
As dori sa ne fie recomandate niste carti de drept (civil, procesual civil, penal si procesual penal) de pe avocatnet.ro. Sunt asa de multe manuale si asa de multi autori, pe care nu ii cunosc, incat nu stiu, nu sunt in masura sa spun care dintre acestea sunt cele mai bune, necesare examenului de la INM.
Oricum trebuie sa le i-au la rand pe toate si sa ma decid pe care sa le cumpar. Poate imi veti da un sfat. Mai ales pentru drept civil.
Cine alcatuieste grilele de examen si dupa ce autori de manuale/cursuri/carti.