avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Pai ,am incercat de 2 ori ,de prima proba am trecut ,insa nu bag mana in foc pt. logica ,sunt foarte nesigura, m-au stresat cele 4 texte pe care ni le-a dat,anul trecut a fost doar unul si a fost mai usor.Anul trecut nu trecusem de prima proba ca era imediat dupa absolvire...oricum eu deja cam stiu cum stau ,insa nu imi fac mari sperante.
Spui ca este mai groaznic sa nu reusesti...groaznic nu vad de ce ar fi..viata mea si a voastra nu sta in INM.Desi suna frumos, INM-ul e ca un miraj frumos, este atat de ispititor incat unii incearca si de 4-5 ori la rand ; din pacate fara succes pt. ei..de ce? Pt ca intervine serviciul, uneori familia,cunostiintele din facultate se pierd si devine din ce in ce mai greu sa promovezi acest examen...iar cei care incearca pana nu mai pot sa intre la INM au putine sanse de reusita pt. timpul lor este ocupat cu altceva,iar pt INM trebuie sa ai mintea limpede:ori sa incerci imediat dupa absolvire ,ori sa stai un an acasa,sa faci master sau nu,si sa inveti in timpul asta pt. INM.Ca sa promovezi acest examen in primul rand trebuie o baza solida de cunostiinte inca din facultate,apoi cel putin 6,7,luni sau chiar un an de pregatire temeinica si mult ,dar mult noroc.
La anul nu mai am de gand sa incerc pt. ca este mai groaznic sa nu stii cand sa te opresti si sa-ti dai seama ca ti-ai pierdut tineretea si vacantele si verile ,incercand sa faci ceva ce nu ti-a fost scris de la inceput ,sa te lupti cu morile de vant cum ar veni.Insa daca totusi o sa imi mai doresc sa ajung judecator ,peste 5 ani poate ca o sa imi mai incerc norocul pt. ultima oara,cine stie;Insa ar fi chiar amuzant ,ca eu sa intru peste 5 ani direct pe locurile din Bucuresti iar cei care au intrat acum sa lucreze prin provincie...ca sa vezi cum poate sa se schimbe soarta,dar totul este pana la urma posibil pe lumea asta ;)
Ai dreptate. Eu mi-am luat un an liber (somaj) pentru o reusita la INM.
As dori sa ne fie recomandate niste carti de drept (civil, procesual civil, penal si procesual penal) de pe avocatnet.ro. Sunt asa de multe manuale si asa de multi autori, pe care nu ii cunosc, incat nu stiu, nu sunt in masura sa spun care dintre acestea sunt cele mai bune, necesare examenului de la INM.
Oricum trebuie sa le i-au la rand pe toate si sa ma decid pe care sa le cumpar. Poate imi veti da un sfat. Mai ales pentru drept civil.
Cine alcatuieste grilele de examen si dupa ce autori de manuale/cursuri/carti.
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2008
ANDREW ADAM, utilizator
Pentru majoritatea intrebarilor tale gasesti raspunsuri rasfoind topicul admitere INM 2008. Succes tuturor!
cred ca la topicul admitere INM 2008 am citit ca cele mai potrivite manuale ar fi:

civil anul I G.Boroi (exista editie 2008 - editura Hamangiu)
civil anul II Drepturi reale C.Barsan (exista editie 2008 - editura Hamangiu)
civil anul II TGO C.Barsan si C.Statescu (exista editie 2008 - editura Hamangiu)
civil anul III Contracte speciale Fr.Deak (reeditate in 2006 la editura Universul juridic - din colectia in 3 volume totusi lipsesc contractele de renta viagera si de intretinere)
civil anul III Succesiuni Fr. Deak (ultima editie 2002 la Universul juridic)

procedura civila G.Boroi si V.M.Ciobanu - cursul selectiv pt licenta (ultima editie 2005 la editura All Beck)

penal partea generala C. Mitrache si C.Mitrache (ultima editie 2007 la editura Universul juridic)
penal partea speciala T.Toader (ultima editie 2008 la editura Hamangiu)

procedura penala - I.Neagu - partea generala editie 2007 si partea speciala editie 2008 la editura Global Lex

voi ce ziceti? tot dupa acestea invatati?

monica_907 eu zic sa ne zica cei care au mai incercat daca intr-adevar astia sunt autorii si cartile cele mai indicate...cei care au trecut de grila din ce au invatat?...toata lumea vorbeste de autorii acestia...

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)