avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator

O problema juridica....
-la intrarea pe post in magistratura nu pot candida, pt. ca nu sunt inclusi si secretarii de comuna/oras, care pt. a ocupa acest post au nevoie de 2 ani vechime in specialitate juridica. Ce pot sa fac in acest caz, dati-mi o solutie.
Ultimele pagini sunt pe langa subiectul admitere INM si totul a plecat de la razvratirea lui andrei sau andrew (ca romaneste nu mai suportam), care apoi sa constate ca a citit gresit baremul de corectare. ne dam cu parerea, dar nu oferim si solutii si asta nu ajuta cu nimic. cei care sunt in domeniul juridic cunosc cam ce se intampla in sistem, cat este de munca, conditiile in care se lucreaza, presiune pusa inutil pe magistrati. cei care au sustinut examenul stiu ce sacrificii au facut pentru a ajunge aici si le inteleg pe deplin supararea cand cineva ii catalogheaza drept ilogici si irational prin promovarea unui examen ilogic si irational. fiecare percepe societatea diferit, eu unul nu incerc sa schimb mentalitati pentru ca stiu ca este foarte greu, incerc doar sa fac ce stiu mai bine cat mai corect posibil. aveam posibilitatea sa merg in strainatate la o aprofundare de studii, dar am preferat sa nu fac asta si am dat la INM. nu am reusit dar nu sunt suparat (am fost aproape), merg pe principiul ca tara asta asa cum este ea (cu legi neconstitutionale si cu mult mult incompetenta) m-a adus la un nivel in care pot sa aleg ce vreau sa fac si cred cu tarie ca in Romania se mai poate face ceva. Eu am incredere deplina in cei care au trecut aceste probe si stiu ca o sa fie niste oameni corecti si competenti. Felicitari!!
CocoHash a scris
m-a adus la un nivel in care pot sa aleg ce vreau sa fac si cred cu tarie ca in Romania se mai poate face ceva. Eu am incredere deplina in cei care au trecut aceste probe si stiu ca o sa fie niste oameni corecti si competenti. Felicitari!!

Ma bucur pentru tine si pentru ceilalti care au inteles cine sunt si ceea ce au de facut in viata.
Crezi ca opinia ta nu conteaza ? Crezi in libertatea de exprimare, in faptul ca parerea ta conteaza ?
Fiecare poate sa se exprime liber si, prin opinia fiecaruia se pot schimba mentalitati.
Nici sa taci, nu este bine, sa nu spui nimic, sa nu ai atitudine. A trecut perioada comunista in care taceam cu totii iar tara era in mana unei singure persoane.
Fiti proactivi.
Examenele la INM s-au terminat. Interviul nu stiu daca va influenta negativ punctajul obtinut de catre cei admisi.
Consider ca este bine sa stiiti si anumite lucruri despre sistemul in care doresti sa intrati. Credeti ca stiti totul despre sistemul juridic ?
Daca v-ati confruntat cu sistemul juridic este bine sa va exprimati punctul de vedere, sau vom astepta ca lucrurile sa se rezolve de la sine sau poate ca atunci cand vom intra noi in sistem aceste lucruri nu vor mai exista?
Parerea mea este aceiasi cu a unei persoane care a mentionat in primele pagini ale forumului faptul ca discutiile sunt foarte simple, fara substanta, as mentiona eu, asa cum se discuta pe mess.
Daca pretindeti ca ati luat un examen la INM, ma asteptam la niste discutii deschise si coerente care sa ne stimuleze creativitatea juridica.
Se pare ca unii dintre voi nu au pregatire practica in domeniu, ci numai una teoretica. De la teorie la practica este drum lung.
Va rog sa nu va suparati pe mine dar acesta este punctul meu de vedere.
Nu-mi place cum este oranduita aceasta tara si de aceea sunt nemultumit si sunt proactiv, am atitudine, am initiativa iar acest lucru ma determina sa sper ca pot, impreuna cu ceilalti sa schimb lucrurile, nu dintr-o data ci putin cate putin.
Considerati ca raspunsul pe care il veti da, va fi al magistratului care se afla in sala de judecata.
Andrew Adam
Nu-ti place tara cum este oranduita? Nu peste tot este perfect. Spune-mi unde ai vazut un sistem perfect, sau altfel spus, tara in care te-ar multumi sa traiesti? Hai sa ne rezumam la admiterea la INM si nu la problemele pe care le are tara, nu mi se pare corect, fata de cei care au dat acest examen.
de ce nu deschideti un topic numit "ne place sa purtam discutii in contradictoriu", topicul asta este pt alt gen de discutii.
la interviu este bine atata timp cat nu te pierzi cu firea. eu m-am balbait un pic, dar sper sa nu ma depuncteze mult. argumentati f bine raspunsurile. daca vi se pun intrebari care sunt menite sa va faca sa va schimbati raspunsurile anterioare nu cedati. o sa lasati impresia k sunteti usor influentabili.
mult noroc!!
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
sapte_pitici, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)