avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitate ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitate ?

exista cumva vreun act normativ prin care asociatiile de proprietari sa fie obligate sa schimbe angajarile personalului (presedinte, administrator, femeie de serviciu) din conventii civile in angajamente cu carte de munca ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:51, 1 Octombrie 2008
Trebuie sa va spun ca din data de 1 august si-a marit salariul.

ori nu v-ati exprimat corect, ori administratorul a incalcat grav legea 230/2007 si HG 1588/2007
salariile angajatilor asociatiei nu pot fi modificate decit de comitetul executiv, in sedinta intrunita in conditii legale, iar deciziile acestora trebuiesc inscrise in registrul de procese verbale al comitetului executiv si afisate la avizier, cu data, pentru a instiinta proprietarii asupra celor hotarite si pentru ca acestia sa poata contesta aceste hotariri in instanta.
nu m-ar mira daca ne-ati spune ca stampila se afla ILEGAL tot la administrator. conform celor doua legi enumerate mai sus, stampila sta obligatoriu la presedinte sau, in lipsa acestuia o perioada mai indelungata, la vicepresedinte
Pt.Crina..in primul rand nimeni nu poate obliga pe cineva sa cumuleze mai multe functii in cadrul unei asociatii, mai mult nici nu este indicat la asociatiile cu un numar mare de apartamente. Conventiile civile sunt intr-adevar incheiate pe max. 2 ore pe zi deorece nu se plateste decat impozit de 16%, dar activitatea aferenta serviciilor respective se desfasoara mai mult de 2 ore pe zi.
Un salariu de 700 lei cumulat pe contabil si casier nu este asa de mare tinand cont de volumul de munca si cerintelor conform legislatiei ..depinde si de numarul de apartamente.
~ Conținut șters la cerere ~
pt crina1977
se pare ca la dvs in asociatie este harababura totala, din pacate
oricum, faptul ca "administratora" este salariata la o intreprindere si lucreaza si la alte srl-uri si la asociatie nu este ilegal, atita timp cit isi plateste impozitele catre stat. ilegal ar fi faptul ca si-a marit salariul fara a exista o decizie a comitetului executiv in acest sens. in cazul in care cunoasteti pe cei din comitet, intrebati pe fiecare in parte daca s-au intrunit in sedinta si au decis marirea salariului administratoarei. puteti face o solicitare presedintelui in care sa cereti explicatie cu privire la acest aspect (de preferat in dublu exemplar)
nu am inteles cui ati adresat cele doua sesizari ... la administrator sau presedinte ?
parerea mea este sa sesizati biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei de sector/oras de care apartineti prin care sa sesizati cele semnalate. numai ca ar trebui sa stiti mai exact cine, ce si cu ce anume au incalcat legile administrarii asociatiilor de proprietari, ca sa stiti ce sa reclamati si pe cine. oricum cititi cu atentie cele doua acte normative pe domeniu pentru a va edifica mai bine !
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Indeminizatie administrator butterfly13 butterfly13 cine stabileste valoarea indemnizatiei pentru administratorul asociatiei? acesta are dreptul de a-si majora acest venit fara acordul locatarilor? (vezi toată discuția)
Conventie civila elenadove elenadove pentru angajatii cu conventie civila a unei asociatii de locatari din venitul brut ce retineri obligatorii se fac ?(impozit 10%,cas 5.5 %) trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Din nou despre contracte :d RaDracones RaDracones Imi cer scuze pentru ca reiau acest subiect. Am citit tot ce am gasit pe forum legat de contractele care se pot incheia in mod legal intr-o Asociatie, si tot ... (vezi toată discuția)