exista cumva vreun act normativ prin care asociatiile de proprietari sa fie obligate sa schimbe angajarile personalului (presedinte, administrator, femeie de serviciu) din conventii civile in angajamente cu carte de munca ?
nu e obligata sa plateasca decat ceia ce crede ca a consumat. si nu cum e..afisata lista. si de ce numai o hotarare?
judecatoreasca
Administratorul sau contabilul gresesc in calcule(cu buna stiinta) si eu sa mi fac dreptate numai in instanta?
Si daca castig,dle felix cine plateste ch.de judecata?Pot ajunge la 20-300 lei..Asa ca...mai lasati paralelismul
Daca lucreaza cu program de contabilitate cum greseste calculele? Daca greseste calculele inseamna ca nu lucreaza cu program de contabilitate si atunci face listele cu creionul, deci munca ei este greoaie. De fapt ce va nemultumeste la adm-tora? La ea 2+2 nu fac 4? Sau va nemultumeste salariul ei? Sau va nemultumeste faptul ca pentru salariul pe care il ia nu schimba becurile pe scara? Cu ce greseste adm. de sunteti asa pornita pe ea? Adica cum are tupeu? Nu ati spus exact ce va nemultumeste la ea, decat ca are sal. de 700 lei si ca nu munceste destul pentru banii astia. Daca este asa, trebuie sa va spun, chiar daca va veti supara pe mine ca in economia de piata asemenea ocupatii sunt "la liber" si se negociaza la angajare. Ea poate sa ceara si 1000 numai pentru ca deschide usa administratiei. Daca comitetul considera ca altcineva nu va putea deschide usa ca ea niciodata si in nicio imprejurare, va accepta sa o plateasca cu atat. Cu o conditie: sa nu se depaseasca plafonul maxim de salarii aprobat candva in anul 1996 cand asociatiile erau de locatari, nu de proprietari. La Dv. in asociatie, ce-o fi ea, de locatari sau proprietari, nu adm-tora este hiba, ci presedintele si comitetul. Si nici aceia, ci Dv. cu totii, locatari si staff deopotriva. Si daca asteptati rezolvarea de la biroul primariei care v-a trimis la judecator si de la liga care-si cauta un sediu.......mai bine puneti de-o sedinta pe-acolo si puneti-va lucrurile pa punct intre Dv, locatarii. Mai lasati Dv, mai da presedintele si comitetul, mai lasa si adm-tora.....si va intelegeti pana la urma. Legile sunt facute pentru cei care vor sa le respecte sau carora li se pun catusele de mana. Faza intermediara frizeaza haosul.....Evitati-l!!!!
Mda....legea bate statutul, am mai spus asta pe undeva, dar....statutul nu trebuie sa se abata de la lege. Intr-un proces pe care l-ati intenta se ia de buna LEGEA.
Acum....Dv. aveti acolo 2 probleme mari. Una este cea a presedintelui care trebuie sa puna lucrurile la punct in privinta uscatoriilor si spalatoriilor. De ce presedintele si nu administratora? Pentru ca presedintele este reprezentantul asociatiei in intregul ei in fata oricui. La sfatul comitetului executiv, care in unele asociatii este foarte activ, in altele e un comitet fantoma, se decide cum sa se utilizeze aceste spatii din proprietatea comuna a tuturora, se amenajeaza pentru utilizare in devalmasie, se inchiriaza? In momentul cand au hotarat ii dau dispozitie administratorei sa puna in aplicare decizia comitetului. Deci aceasta femeie n-are a decide nimic in privinta spatiilor. Ca sa-i fortezi pe niste oameni care au beneficiat de aceste spatii ani de zile si cand au fost siliti sa le redea spre utilizare comuna au lasat dezastru in urma lor, nu poti s-o faci, ca n-ai cu cine si atunci asociatia tocmeste niste zugravi si instalatori, pune in functiune uscatoriile si spalatoriile, schimba yalele la usi si da fiecarei familii o cheie si face chiar mai mult, face si o programare saptamanala pentru utilizarea acestor spatii. Plata pentru reconditionarea spatiilor se pune in carca celor care le-au folosit, distrus si nu le-au reparat. Le pune banii in listele de plata, odata intrata aceasta plata pe liste, chiar daca nu vor vrea sa plateasca, sumele raman in restante si vor fi recuperate pana la urma. Sa stiti ca "orice nash isi are nashul". In fiecare bloc exista familii disperate sa ocupe teritoriul comun si apoi sa nu mai plece de-acolo cu anii, transmitand spatiul si urmasilor-urmasilor lor, fara a avea nici macar drept de folosire.
A doua problema la Dv. sunt cei care indiferent ca sunt locatari, presedinte, administratora sau ce-or mai fi ei. De ce? pentru ca pe oamenii lipsiti de bun-simt INCA nu-i intreba in mod serios cineva de sanatate....... Eu v-am sugerat o solutie pentru a scapa oarecum de probleme. Luati Dv. administratia blocului. Oferiti-va serviciile de mai buna calitate si la un pret mai mic, convingeti-i si pe vecini sa va sustina si poate din pozitia oarecum privilegiata de administrator poate veti reusi sa puneti lucrurile la punct. Eu am vorbit foarte serios cand v-am facut o asemenea sugestie. Numai ca trebuie sa aveti foaaaaaaaaaaarte multa rabdare si sa indurati destule rautati. Rezultatul va fi pe masura. Cand peste ani va veti uita in urma nu va va veni sa credeti ce-ati realizat.
Restul problemelor pe care le-ati infatisat imi dau o imagine pe care eu una vreau s-o uit, a unui bloc de mici smecheri, la prima sau a doua generatie veniti de la tara si pusi sa mai ciupeasca ceva de pe tarlaua "lu' vecinu'", iar cand ii intrebi de sanatate sar la gatul tau. Astia va vor manca zilele daca nu luati taurul de coarne si cum am mai spus puneti mana pe treaba acolo, pe plan local, reclamatiile ajuta, dar nu"va baga si-n traista". Succes!
Conventie civila
elenadove
pentru angajatii cu conventie civila a unei asociatii de locatari din venitul brut ce retineri obligatorii se fac ?(impozit 10%,cas 5.5 %)
trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)