avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitate ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitate ?

exista cumva vreun act normativ prin care asociatiile de proprietari sa fie obligate sa schimbe angajarile personalului (presedinte, administrator, femeie de serviciu) din conventii civile in angajamente cu carte de munca ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:51, 1 Octombrie 2008
Potrivit Art. 22, alin 1, din normele de aplicare ale Legii 230/2007, "Activitatea de administrare a condominiului include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie". Deci administratorul nu are de ales si trebuie sa le faca pe toate atat timp cat este platit din banii proprietarilor. Parerea mea...
Administrarea unui condominiu presupune administrare de cladire si administrare financiara. In adunarea generala se stabileste un cuantum al totalului salariilor, urmand ca in comitetul executiv, in functie de persoanele gasite sa faca activitatile de tot felul din administrare, sa se stabileasca cate persoane sunt necesare, cu cat se pot ele salariza si se negociaza cu acei oameni atributiile si salariul, fara ca pe total sa se depaseasca suma hotarata in adunarea generala. As face remarca ca una ne inchipuim ca locatari ca trebuie sa faca "administratorul" si alta este realitatea. Persoane dispuse sa lucreze pentru blocuri pe bani putini si care sa fie si competente ......este imposibil de gasit. Parerea mea este ca administratora Dv. din punctul de vedere al faptului ca se numeste asa, dar face munca de gestiune financiara si nu se ocupa si de alte probleme administrative de care inteleg ca se ocupa alte persoane, salarizate si ele, nu constituie o neregula in sine. Neregula poate fi neindeplinirea atributiilor pentru care a convenit la negocierea angajarii si salariului pe care l-a pretins. Deci nu importa cate persoane se ocupa de administrare, ci conteaza daca si cum isi fac treaba pentru care s-au angajat si si-au negociat salariul. Iar suma care va revine Dv ca plata a administratorului este infima in comparatie cu restul facturilor. V-as mai pune o intrebare: interesati-va cat ii dati Dv administratorei ca salariu si daca Dv. inseva ati sta acolo, in locul ei..... si daca da, nimic nu va opreste sa faceti o oferta la asociatie pentru munca pe care doriti s-o presteze ea si pentru un salariu mai mic. In cazul acesta in mod sigur ati fi angajata in locul ei si asociatia Dv. ar fi mai bine pusa la punct.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu vor sa raspunda la solicitarile proprietarilor, contestati sumele ce vi se pretind si platiti doar atunci cand ele sunt stabilite corect.
maiam a scris:

Daca nu vor sa raspunda la solicitarile proprietarilor, contestati sumele ce vi se pretind si platiti doar atunci cand ele sunt stabilite corect.
dvs ati citit cumva legislatia din domeniu ? din raspunsurile pe care le-am citit pina acum reiese ca sinteti paralel cu ea.
contestatia la calculul intretinerii se face in 10 zile de la data afisarii listei de intretinere (inclusiv a salariului personalului, acesta fiind inclus in lista), urmind ca presedintele sa dea un raspuns la aceasta in termen de 7 zile de la data primirii contestatiei. raspunsul este dat in urma sedintei comitetului executiv, si nu este un raspuns al presedintelui, ci al comitetului.
faptul ca ati depus contestatie la calculul intrretinerii sau al unei hotariri a comitetlui executiv, sau ca ati deschis proces asociatiei pe problema respectiva nu va scuteste de plata intretinerii, asa cum este ea afisata. numai o hotarire judecatoreasca definitiva poate impune administratorului refacerea calculelor si returnarea catre dvs a sumelor suplimentare platite.

Alte discuții în legătură

Indeminizatie administrator butterfly13 butterfly13 cine stabileste valoarea indemnizatiei pentru administratorul asociatiei? acesta are dreptul de a-si majora acest venit fara acordul locatarilor? (vezi toată discuția)
Conventie civila elenadove elenadove pentru angajatii cu conventie civila a unei asociatii de locatari din venitul brut ce retineri obligatorii se fac ?(impozit 10%,cas 5.5 %) trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Din nou despre contracte :d RaDracones RaDracones Imi cer scuze pentru ca reiau acest subiect. Am citit tot ce am gasit pe forum legat de contractele care se pot incheia in mod legal intr-o Asociatie, si tot ... (vezi toată discuția)