avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport nou-nascut si libera circulatie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport nou-nascut si libera circulatie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta, daca se poate. sunt insarcinata si doresc sa nasc in Germania, din motive legate de lacunele sistemului medical romanesc. Intrebarile mele sunt :
1. Ce proceduri trebuie sa urmes pentru a il trece pe bebelus pe pasaportul meu (exceptand declaratia de accept al tatalui),
2. Unde trebuie sa ma adresez pentru o asemenea problema
3. Exista vre-o reglementare sau specificatie legata de varsta minima a nou-nascutului (asta exceptand cele stipulate de compania aeriana (am vazut a unele cer varsta minima de 2 luni).

Va multumesc anticipat
:) Multumesc de site-uri. Foarte elocvente, de fapt unul dintre ele il stiam de la Dl. Ares_3.
Stiam ca se naste si in Italia in apa. De fapt cam peste tot in lumea asta s-a adaptat tehnica aceasta. Mai putin la noi...Multumesc de lista, insa voi merge totusi in Germania. Am locuit acolo ceva ani (in perioada studentiei) si am si o sora care locuieste acolo. Daca ma razgandesc insa, iau in considerare sugestia Dvs.
Multumesc inca o data pentru bunavointa de care ati dat dovada cu totii! Sunteti minunati!

O zi plina de soare va doresc si week-end placut!
Intr-adevar, mai bine mergeti acolo unde aveti o sustinere din partea celor dragi, pana la urma conteaza foarte mult si acest aspect si inainte si dupa nastere. Am convingerea ca nemtii stiu sa faca lucrurile sa functioneze nemteste deci foarte bine asa ca va urez nastere usoara si multa sanatate.
Multumim pentru aprecieri si va spun un secret: Ares_3 este o doamna :)
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Cetatenia bebelusilor nascuti in germania din parinti romani Ecobici Ecobici Suntem de 3 Ani si 8 luni in Germania iar de 2 Ani si. 2 luni avem drept de muncä pe durata nedeterminata. Pe 1 Apr a venit pe lume fetita noastra iar peste 2 ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut in franta din parinti romani cristian7 cristian7 un nou-nascut pe teritoriul francez, din parinti cetateni romani, va putea dobandii cetatenia franceza si documente de legitimare franceze ? (comparativ cu ... (vezi toată discuția)