avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doctoratul la zi este considerat ca experienta in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doctoratul la zi este considerat ca experienta in campul muncii??

Daca o persoana este doctorand la zi se considera forma de angajare? Din cate stiu nu exista posibilitatea cartii de munca in perioada doctoratului la zi (asta in cazul in care persoana respectiva nu a avut deja deschisa cartea de munca).
puteti sa-mi comunicati, va rog, si temeiul legal?

multumesc,
Iuliana Balan
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 21 Octombrie 2015
As avea eu o intrebare la acelasi subiect...Stiu ca exista un text de lege care obliga firma angajatoare sa se ocupe de trecerea vechimii in cartea de munca... Eu am terminat doctoratul prin 2009. Imi puteti pune la dispozitie textul cu pricina ?
Pana la 01.01.2011 a fost in vigoare Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca , care prevedea :
Art. 1. - (1) Carnetul de munca este actul oficial prin care se dovedeste vechimea in munca, vechimea neintrerupta in munca, vechimea neintrerupta in aceeasi unitate, vechimea in functie, meserie sau specialitate, timpul lucrat in locuri de munca cu conditii deosebite, retributia tarifara de incadrare si alte drepturi ce se includ in aceasta.
(2) In carnetul de munca se inscriu datele cu privire la situatiile aratate la alin. (1), precum si cele privind starea civila, pregatirea scolara si pregatirea profesionala a titularului, recompensele si orice alte situatii care, potrivit dispozitiilor legale, se mentioneaza in carnetul de munca.

......
Art. 12. - (1) Pregatirea scolara si cea profesionala se dovedeste si se inscrie in carnetul de munca cu actele originale de studii si calificare.
(2) Se considera acte de calificare, dupa caz: diploma sau certificatul de absolvire a scolilor profesionale si a uceniciei la locul de munca, potrivit dispozitiilor legale; adeverinta eliberata pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de incadrare si promovare a muncitorilor pentru cei calificati prin practica la locul de munca, precum si pentru pregatirea tehnico-productiva prevazuta in planurile de invatamint ale liceelor de cultura generala si scolilor generale de 10 ani; certificatul de calificare pentru absolventii cursurilor de calificare; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate; diploma de absolvire a scolilor de specializare postliceala si a scolilor de maistri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de invatamint superior.

Potrivit prevederilor art. 298 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, pe data de 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, publicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 37 din 26 aprilie 1976, cu modificarile ulterioare.
Multumesc pentru raspuns, insa eu inca nu stiu cum sa-mi trec vechimea in campul muncii. Trebuie sa ma duc eu la Casa de Pensii/MInisterul Muncii sau trebuie sa vorbesc cu cei de la firma la care lucrez ? Cei de la firma la care lucrez nu vor sa faca nimic pana nu le ofer textul de lege care i-ar obliga sa faca asa ceva. Multumesc anticipat..
In carnetul de munca , nu se poate trece decat diploma de doctor, nu si perioada cat ati urmat doctoratul.
Carnetele de munca stiu ca au ajuns electronice. Pe mine ma intereseaza sa stiu daca eu tb sa actionez , sa ma duc la Casa de Pensii, sau daca firma la care lucrez tb sa faca demersurile necesare ?! Am terminat doctoratul in 2007 si inca nu stiu cum imi trec vechimea in campul muncii ! Care ar fi textul de lege la care ma mai raportez ?
Imi cer scuze pentru ...

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez activitatea de cercetare in domeniu de 2 ani zefirzefir zefirzefir Perioada studiilor de doctorat, cu frecventa, cu bursa, de 3 ani, este considerata activitate de cercetare dezvoltare,ca sa ma pot inscrie la concurs pentru ... (vezi toată discuția)
Conditii de trecere la o noua transa de salariu 2000andronache 2000andronache va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: - perioada de facultate poate fi considerate vechime in invatamant pentru trecerea intr-o noua transa de ... (vezi toată discuția)
Busă doctorat loc de muncă kandreea kandreea Bună ziua! Mi-aţi putea spune, vă rog dacă având un loc de muncă (profesor în învăţământul primar) pot beneficia de bursa doctorală? Mulţumesc! (vezi toată discuția)