avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitatea Presedintelui Asociatiei de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitatea Presedintelui Asociatiei de Proprietari

Buna seara,
Va rog sa imi dati un sfat cum sa procedez cu presedintele Asociatiei de Proprietari caruia i-am adresat in scris o cerere la care nu vrea sa raspunda evident tot in scris.
Termenul legal de 30 de zile de la data depunerii si inregistrarii cererii a fost de mult depasit.
Se motiveaza ca Asociatia de Proprietari nu este obligata sa raspunda in scris. (ceea ce este aberant, caci in momentul in care vrei sa ceri ceva ti se raspunde politicos: faceti cerere scrisa).
Ce articol de lege se incalca si ce sanctiuni legale sunt prevazute in aceasta situatie ?
Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Numai bine.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:15, 15 Octombrie 2011
1. pentru o eventuala tragere la raspundere a contabilului (initial a afisat o lista la vizier stampilata si semnata de presedinte. contabil, cenzor cu sumele corespunzatoare). Apoi se pare ca sumele afisate nu mai exista in parte sau in totalitate.

2. OK

3. corect. Insa este legal sa penalizeze proprietarul care nu are nicio restanta si care are achitat fondul de rulment la zi in situatia in care intarzie cu plata intr-o luna ?

4. "el insa are datoria sa-l puna pe contabil sa va raspunda competent, iar raspunsul sa fie semnat si de presedinte, cum ca subscrie la ceea ce va raspunde contabilul.".
Este vorba de o datorie "morala" sau si una imperativa prevazuta de lege ? In caz afirmativ ce sanctiuni sunt prevazute daca datoria nu este indeplinita.
Cum poate fi constrans contabilul sa raspunda competent si in scris ?

5. posibil, insa nu chiar toti. Caci momentul la care s-a afisat lista cu situatia fondului de rulment este una relativ recenta. (mai putin de 1 an de zile), iar evenimentul "nefericit" cu fostul administrator a avut loc cu mai bine de 3 ani in urma.

Numai bine

@bcory
Intr-o situatie normala, banii locatarilor (avand ca sursa de formare fd.rulment, fd. reparatii, fd. speciale ) ar trebui sa se regaseasca in casa, banca sau restantieri -nu mai mult de 90 de zile.
In situatia dvs. banii nu mai sunt in casa , banca...ci se afla la restantierii cu restante mai mari de 90 de zile si in buzunarul administratorului hot.
Sunteti o asociatie mare sau aveti venituri, pentru ca altfel la suma delapidata de 30.000 lei plus restantierii, nu stiu cu ce va achitati furnizorii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
LocatarB, utilizator
Daca vreti sa-l trageti la raspundere pe contabil o puteti face reclamand la primarie sau actionand asociatia in judecata. Acolo, la primarie sau in instanta, paratii vor fi obligati sa aduca actele justificative. Deci nu dv. trebuie sa prezentati dovezi, ci aceia care sunt reclamati.

3 Asa cum ne infatisati situatia, nu e corect.
4. Daca ar fi fost sanctiuni prevazute strict la situatia infatisata de dv. vi le scriam din primul mesaj de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platim fond de reparatii de 13 ani, nejustificat! Y love you Y love you Buna ziua, locuiesc de 17 ani intr-un bloc din Bucuresti format din 599 de garsoniere de 13 ani fiecare garsoniera plateste cate 13 lei lunar pt. Fondul de ... (vezi toată discuția)
Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta al asociatiei ? Daniel4x4 Daniel4x4 Buna seara ! Asociatia noastra a desemnat-o pe d-na Administrator pentru a ne reprezenta in instanta in procesele deschise pentru recuperarea restantelor de ... (vezi toată discuția)