avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cartea funciara si noul Cod Civil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cartea funciara si noul Cod Civil

Am platit in urma cu doua saptamani , anticipat , un credit bancar , pentru a putea face intabularea unui imobil care a fost depus ca si garantie ipotecara . Pentru neplata consecutiva a ratelor in anul 2008 imobilul a fost scos la licitatie , bineinteles ca nu s-a ajuns pana a fi vandut ca s-au platit toate restantele.La momentul stingerii datoriei , doamna executor a trimis imediat o adresa prin care mentioneaza ca datoria a fost achitata , insa de la Cartea Funciara imi cere ca aceasta scrisoare a doamnei executoare sa fie autentificata la notariat , altfel rolul ei este nul . Prevede noul cod civil acest lucru ? Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Anjelique , utilizator 21:31, 7 Noiembrie 2011
Am invins !!! Nu a mai fost nevoie de autentificarea actului emis de doamna Executor Judecatoresc , la Cartea Funciara . L-au acceptat asa cum era , dupa ce s-au consultat indeluuung !!! :) Va multumesc din toata inima tuturor , pentru ajutor si pentru raspunsuri . :love:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform noului cod civil, este necesar ca cererea de radiere a ipotecii pe o constructie sa fie intocmita de catre banca in forma autentica la notar ? dancielo77 dancielo77 De curand am accesat un credit de 50000 euro la banca x, prin care am refinantat anticipat si inchis doua credite mai vechi la banca Y, unul din cele doua ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca conform noului cod civil in cazul unui credit ipotecar. floriancatalin floriancatalin Art. 885. - (2) Drepturile reale se vor pierde sau stinge numai prin radierea lor din cartea funciara, cu consimtamântul titularului, dat prin înscris ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca liluca liluca Buna seara,Am nevoie de ajutorul dv. :ce trebuie facut la terminarea unui credit imobiliar,care sunt pasi pentru radierea ipotecii? (vezi toată discuția)