avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz in perioada de proba?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz in perioada de proba?

Buna seara,

Stie cineva daca in perioada de proba de 3 luni este nevoie de preaviz in caz de demisie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romanik , utilizator 08:52, 9 Decembrie 2011
Dedesubtul este faptul ca s-ar dori un 12 luni fara intrerupere in contractele de munca... In ideea ca intr-o perioada de ... poate veni si un copil in familia respectiva, si-atunci e foarte importanta continuitatea pentru a putea intra in CIC si beneficia de toate drepturile...

Contractul aici e semnat de o saptamana jumatate... (dupa indelungi cautari, alegere total neinspirata...)... Astfel, nu garanteaza nimeni ca maine apare un job nou...

1. Daca inainte de acest loc de munca a mai avut si altele atunci poate beneficia si de concediu crestere copil (CCC).
2. Pentru a beneficia de CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii, activitati independente sau agricole si/sau perioade asimilate acestora: concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.
Da.... vechimea exista, copilul e doar la stadiul de plan...
Probabil n-a fost cea mai fericita alegere acceptarea unui job pe un salariu mai mare (care apoi sa se simta si in indemnizatia de crestere - de-aici a venit si ideea schimbarii de job pe o vreme ca asta) daca dupa 2 saptamani a ajuns sa simta ca nu mai face fata....
Explicati-mi va rog care este diferenta dintre demisie si incetarea contractului de munca ?
in sensul in care eu vreau sa plec de la locul de munca (fiind in perioada de proba de 90 de zile) --> De ce mi-as da demisia? Ca sa am de mers la munca toata perioada de preaviz ? Nu ar fi prostesc?
Lamuriti-ma va rog:(
Nu era vorba de renuntat fara preaviz in perioada de proba?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
pradanel, utilizator
pradanel a scris:

Explicati-mi va rog care este diferenta dintre demisie si incetarea contractului de munca ?
in sensul in care eu vreau sa plec de la locul de munca (fiind in perioada de proba de 90 de zile) --> De ce mi-as da demisia? Ca sa am de mers la munca toata perioada de preaviz ? Nu ar fi prostesc?
Lamuriti-ma va rog:(
Nu era vorba de renuntat fara preaviz in perioada de proba?



Diferenta consta in acordarea termenului de preaviz : in cazul demisiei aceasta poate fi cu sau fara preaviz, iar in cazul incetarii cu acordul partilor nu se acorda preaviz...

Daca sunteti in perioada de proba atunci va puteti folosi de prevederile art.31 alin.3 C.mun. , si anume: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Asemanarea este ca in aceste situatii nu puteti beneficia de somaj ...

Alte discuții în legătură

Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba Sheli Sheli In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinta de 1 an, dar cu perioada de proba 3 luni, ce variante are la dispozitie angajatul pentru a ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)