alvarolipo a scris:
Sunt mai multe cazuri si tipuri de vize decat ceea de o simpla sau rigida vizita [...]
Viza de scurta sedere se poate acorda pentru urmatoarele scopuri:
vizita,
turism,
afaceri -
pentru aceste tipuri de viza in cazul cetateanului afgan este obligatorie o invitatie din partea unei persoane fizice sau juridice din Romania avizata de ORI (cu anumite exceptii) -,
misiune (oficiala),
transport (pentru activitati profesionale legate de transportul de marfuri sau persoane),
activitati sportive (pentru participarea la competitii sportive) sau
alte activitati (incluzand activitati culturale, stiintifice, umanitare, tratament de scurta durata, alte activitati care nu contravin legilor romane).
Daca vreti sa va informati despre tipurile de viza de scurta sedere si conditiile de acordare, va recomand acest link:
[ link extern ]
alvarolipo a scris:
[...] contract prenuptial este inca o forma de invitatia la fel de puternica, dar specifica,[...]
Intentia dumneavoastra de a ajuta este evidenta, dar in legislatia noastra contractul prenuptial nu constituie (deocamdata) o forma de invitatie sau o exceptie pentru acordarea vizei.
SIMONA_CL a scris:
El mi-a sugerat si ideea de a ne intalni in alta tara, insa sincer as fi vrut sa-l vad aici, in elementul meu, alaturi de fetita mea, sa-i pot studia mai bine comportamentul, apoi sa ma decid.
In cazul in care detine sau obtine o viza Schengen, poate solicita viza romana in baza unei invitatii notariale, nemaifiind necesar avizul ORI. Valabilitatea vizei romane nu poate depasi valabilitatea vizei Schengen.