avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

Va rog sa-mi spuneti unde gasesc explicatii precise privind zilele de CO suportate de FNUASS si de Societate,am urmatorul caz in luna oct/2011:
- 5 zile co cod o6 ,certif.initial/internare- cine le platescte FNUASS sau firma?
- Urmatoarele 19. zile -cod01-certif.in continuare,( din care si aceste zile sunt divizate= 5 zile in prima rubrica,iar urmatoarele 14 sunt trecute la urmatoarea rubrica,ambele -pe acelasi concediu medical,scuze ca ma repet!
Cum procedez in acest caz? Imi puteti recomanda ceva de unde sa ma inspir?multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:25, 2 Noiembrie 2011
Aici nu am baza legala... pt care sa suporte FNUASS-ul si al doilea medical in cazul in care sunt diagnostice diferite... se poate sa ma trimiteti la vreun articol?
~ Conținut șters la cerere ~
Sunteti in confuzie,in articolul 31este vorba despre aceeasi afectiune,deci acelasi cod de boala si doua coduri de indemnizatie diferite,respectiv 06 pt. cm initial si 01 in continuare.
Nu exista nicio exceptie ca cea despre care ati scris in primul comentariu.


@p-Ruxi,

Aveti dreptate,fiind vorba despre coduri de boala diferte,chiar daca concediile au fost acordate unul in continuarea celuilalt,nu putem discuta despre cm in continuare,ci despre cm initiale,iar in acest caz pt. fiecare dintre cm se suporta de catre unitate primele 5 zile lucratoare.
Da... asa lucrez eu,... dar sunt 5 zile calendaistice suportate de unitate. Multumesc pentru raspuns!
deci,in concluzie,eu am pus intrebarea initiala in forum cu 2 concedii medicale,2 coduri diferite,unul in continuarea celuilalt,si sunt asa derutata,ca nu mai stiu cum sa procedez acum!!un document oficial de studiat imi puteti recomanda? inseamna ca eu procedam bine sa calculez fiecare concediu in parte(cu coduri diferite) si sa dau primele 5 zile de la angajator pe ambele?

Alte discuții în legătură

Concediu boala cod 06 IldikoB IldikoB Buna ziua, am o nelamurire : concediu boala initial cod 06 : 4 zile din care 2 lucratoare, concediu in continuare 7 zile . Nelamurirea este daca mai plateste ... (vezi toată discuția)
Ajutor concediu medical rodia rodia Am urmatoarea situatie: In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala). In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi ... (vezi toată discuția)
Cm salariat nou intrat in unitate marcelctin marcelctin Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului pentru un angajat care are brut 1400 lei incepad cu 15 iulie 2016 cand a fost angajat la noi. Pentru ... (vezi toată discuția)