avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid, fara spectacol...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid, fara spectacol...

Buna seara,

Nu stiu cu ce sa incep... sunt atat de multe de spus incat as putea scrie zeci de pagini
Pe scurt: tocmai am aflat ca sotul ma inseala, stiu ca nu-i un lucru iesit din comun dar cand ti se intampla tie...
Nu stiu ce elemente ar trebui sa descriu despre relatie...imi cer iertare daca plictisesc pe careva, dar chiar nu stiu ce anume trebuie sa fac, si cum sa fac.
Ma simt oribil, imi vine sa ma arunc de la etaj dar, cand ma gandesc la micutul pe care trebuie sa-l cresc, care are atata nevoie de mine, revin la realitate :)
M-am casatorit la 23 de ani, cu primul barbat care m-a bagat in seama etc etc am fost avertizata ca nu-mi va fi bine in casnicie, sotul este la a doua casatorie cu mine, dar n-am vrut sa ascult pe nimeni, am fost bucuroasa ca este cineva care vede ceva frumos si bun la mine.
Conditia parintilor pentru a primii "binecuvantarea" din partea lor a fost sa-mi termin facultatea si sa am locul meu de munca. Am terminat si un master...
Deci,… tot timpul a scartait relatia dintre mine si sot, ma refer la relatia intima...daca nu luam initiativa eu...nimic, deci chiar nimic...mai cu frumosu’, mai cu bagajul, am cerut explicatii pentru atitudinea lui, am primit drept raspuns ca este bolnav, are diabet si are probleme de natura sexuala..
Greu am ramas insarcinata, si greu am dus sarcina la capat, am stat primele 4-5 luni in pat cu perfuzia-n vena mai mereu, aveam risc de avort spontan...
Daca inaintea aparitiei copilului raporturile noastre intime erau de 3-4 ori pe an, dupa nastere au fost de 5-6 ori in interval de 4 ani...stiu ca e jenant sa povestesc asa ceva dar ca sa fiu bine inteleasa vreau sa ofer toate detaliile(in limita decentei).
Mereu am fost acuzata si "evitata" de catre sot ca sunt prea serioasa, sobra, ca sunt ca o baba etc, am incercat sa fiu mai sociabila, mai empatica si mi-a spus ca sunt ridicola, caraghioasa etc..Dupa tot episodul mi-am facut bagajul si am plecat de acasa.
Bineinteles ca m-am intors, mi-a spus ca eu sunt suuper ok dar ca el are o problema sa-l inteleg etc etc
In tot acest timp nu l-am inselat, cu toate ca as fi avut ocazii doar fiindca il stiam bolnav, avem o familie, o casa si..la felul cum ma vad, nici nu cred ca as fi in stare sa merg cu altcineva..
lunga poveste...
Din intamplare am descoperit ca avea tot felul de discutii "neortodoxe" cu tot felul de individe de pe net, pe messenger
M-a asigurat ca nu-i nimic, ca doar asa se prosteste si ca fiecare barbat face asa...
Am trecut si peste asta, dar...am instalat un program care citeste arhiva messengerului
In ziua cand am citit o conversatie, cu una din fetele din lista lui, jumatate din mine a paralizat, iar acum sunt pe punctul de-a inebunii…
Fata are 19 ani, el are aproape 40ani, eu 29ani, este din orasul nostru, cunoscuta in comunitatea noastra drept o persoana de moravuri usoare, in fine, no comment!
Mi s-a rupt sufletul cand am citit cum o invita la noi acasa pentru a il face “fericit”, am citit cum si-au dat intalnire la colt de strada, am citit cum ea i-a multumit pentru cadou si ca suma de bani este prea mare dar ea ”nu ramane datoare”..
Eu am fost plecata la mama cu copilul noaptea, doar sa dormim acolo, deoarece copilul era in vacanta, noi lucram si, ca sa nu il trezesc dimineata , sa merge direct la service iar copilul sa doarma in continuare…timp in care sotul meu isi facea de cap, se intalnea cu domnisoara asta si-i oferea bani….
Probabil ca nu reusesc sa transpun tot ceea ce simt, sunt furioasa! L-am compatimit atat timp…mi-am vazut de casa, copil service…si acum m-am trezit langa un strain. Nu i-am spus ca stiu, am facut print screen la conversatiile lor, luna viitoare ma uit si pe factura de la telefon…stiu acum ce am de facut! Dar nu stiu cum#-o
Sunt atat de revoltata, de nervoasa incat abia ma abtin sa nu-i spun ca stiu despre intalnirile lui cu fata aceea, dupa care sa-i dau una in cap.
De remediat nu mai e nimic de remediat, atatia ani in care l-am “servit” ca o proasta, atatia ani in care mereu am fost facuta mai mult sau putin direct “o naspeta” cu diplome..si QI peste medie,cica...
Acum stau si ma uit la el, cum ma minte, cum se vaita, ma apropii de el si stiu care-i va fi raspunsul, si stiu si de ce acum
Nu vreau sa-i spun ca stiu ce face, vreau un divort scurt, dar in care sa-l las fara nimic, ma refer la casa si masina.
M-am gandit chiar sa-i spun ca am de gand sa fac publice conversatiile lui cu duduia aia, de felul cum el se ruga de ea sa vina in casa noastra, si multumirile ei pt suma de bani oferita..ar muri de rusinea comunitatii,..si eu la fel.!:stunned:
E un tip foarte laudaros si orgolios. L-ar afecta enorm ca grupul nostru de prieteni sa afle ce face el…N-am sa fac nimic public, am un copil de crescut, si nu vreau sa-i manjesc numele din cauza idioteniei tatalui.. el nu trebuie sa stie asta.
Simt ca scriu tot mai putin coerent. Chiar n-am mai discutata cu nimeni asta, cu nici o prietena, nu vreau sa se afle, mi-e cumplit de rusine.
Zilele trecute mi-am inscris copilul la un curs de inot, i-am cerut bani sotului pentru asta, m-a amanat fiindca momentan “nu sunt bani”, iar duduiei ii cerea scuze in seara respectiva ca a reusit sa puna deoparte doar 200 (probabil euro, nu stiu).
Vreau sa divortez rapid, sa ramana copilul si bunurile, casa si masina, mie.
E o utopie, stiu, dar daca este o miiiica posibilitate ca acest lucru sa-l duc la indeplinire, vreau sa o cunosc, s-o analizez si eventual sa o pun in practica.
Caut in Timisoara un avocat bun, care ma poate ajuta sa obtin ceea ce vreau. Orice sfat, il primesc cu drag, sunt total debusolata…
Multumesc!:">



Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:31, 5 Noiembrie 2011
Daca ati sta putin sa analizati, ati vedea ca nu e nimic iesit din comun in comportamentul sotului dv. Pur si simplu, se comporta ciclic si are o problema mai mult de natura psihologica. Este mai in varsta decat dv, ati inceput relatia cand aveati numai 20 de ani, acum el si-a cautat alta care sa aiba cam aceeasi varsta. Posibil ca si prima sotie sa fi fost tot cam de varsta dv cand s-au casatorit. Probabil ca tineretea si naivitatea partenerelor il fac sa se simta puternic si nu ii place ca o femeie sa imbatraneasca si sa evolueze langa el.
In situatia in care alegeti sa va continuati viata langa un asemenea om, p ar trebui sa fiti constienta ca peste catva timp o sa-si gaseasca alta tot de aceeasi varsta, vorba noastra din batrani ,,lupul isi schimba parul, dar naravul ba.
Stimata d-na, in speranta ca v-a mai trecut supararea: problema dvs e de cand lumea si a fost transata inca din cele mai vechi timpuri. Iata ce scria codicele lui Hammurabi, primul cod de legi cunoscut din istorie cu privire la aceasta: "Dacă cineva se căsătorește cu o femeie, dar nu are niciun fel de relații cu aceasta, nu se consideră căsătorie". Cred ca de aprox 3800 de ani nu au intervenit niciun fel de schimbari in aceasta privinta, cele cateva *** anuale avand caracter de exceptie (eu cred ca e o stare de inconstienta a partenerului!). Poate fi de vina si faptul ca sotul dvs nu a facut religia in scoala, altfel nu confunda casatoria cu calugaria, cum mai sunt si altii care fac confuzia inversa, dar pe astia sa-i lasam in plata Domnului!
In speranta ca o veti lua ca pe o gluma de week-end ceea ce am scris mai sus, va doresc sa va adunati puterile, sa va concentrati resursele mentale si sa luati decizia cea mai buna. Succes!
Stimate domn emil, totusi, sinceritatea unde e intr-o relatie? Daca sotul nu e multumit de ce nu marturiseste ac lucru, de ce nu pune punct si abia apoi duca-se....
anamaria4040 a scris:

Stimate domn emil, totusi, sinceritatea unde e intr-o relatie? Daca sotul nu e multumit de ce nu marturiseste ac lucru, de ce nu pune punct si abia apoi duca-se....


Ceea ce spuneti se cheama lasitate. Eu am scris intr-un msj anterior, daca era cocos, era cocos si acasa! Normal, firesc, noi barbatii ne cunoastem mai bine ce ne poate pielea, cum si dvs. stiti mai bine ca noi de ce in stare o femeie. Care iubeste, care uraste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj lada lada Revin cu o alta intrebare. Daca am probe si martori ca de 1 an 1/2 ma inseala iar in cele din urma a rezultat un copil, (o proba cu ochi) pt.ca noi suntem ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Divort cornel dumitru 1 cornel dumitru 1 Sunt in urmatoarea situatie: sotie infidela, nu doreste sa accepte sa divortam de comun acord,spunandu-mi \"sa ma duc in instant sa cheltui bani\" ca n-o ... (vezi toată discuția)