avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme cu procura
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme cu procura

In anul 2006 am fost imputernicit de care sora mea sa ma ocup de documentatia necesara pentru ca fata ei sa beneficieze de alocatie. Prin aceeasi procura sunt imputernicit sa ridic de la Oficiul Postal aceasta alocatie. Procura este valabila pana la revocarea sa expresa (lucru care nu s-a intamplat). Totusi, la Posta am fost anuntat ca aceasta procura nu mai este valabila si ca imi este necesara una noua. As dori sa stiu daca aceasta procura este sau nu valabila si legislatia care impune acest lucru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ylys , utilizator 14:00, 26 Septembrie 2008
GabrielaA a scris:

A spus si de ce nu mai e valabila? Nu de alta, dar chiar nu vad de ce considera ei ca nu este valabila.
Si n-ar fi prima data cand un functionar de la posta face lucrurile dupa "ureche".



Presupun că normele interne sau cele impuse cu privire la plata pensiei au fost extinse (legal sau nu, justificat sau nu) şi în privinţa plăţii alocaţiei. Măsura va fi avînd raţiunea de a împiedica plata în situaţiile în care mandantul beneficiar al pensiei (alocaţiei) ar fi încetat din viaţă. O nouă procură atestă existenţa mandantului cel puţin la data autentificării noii procuri.

Pînă la o coordonare a informaţiilor între diversele instituţii ale statului va mai trece vreme. La noi, epoca informatizării e abia la început.
:)

Liviu S.Bordaş

Normele interne ale respectivei institutii nu ar trebui sa se aplice de vreme ce nu sunt corelate cu legislatia.
Credeam ca exista vreun temei legal prin care se limiteaza valabilitatea unei procuri.
Daca stie cineva, sa ma lamureasca si pe mine ...#-o
Procura este valabila pana la revocarea ei de catre mandant (persoana care imputerniceste).
Art. 1552 din Codul civil prevede moduri dupa care mandatul inceteaza, si anume :
1.prin revocarea mandatarului;
2.prin renuntarea mandatarului la mandat;
3.prin moartea, interdictia, nesolvabilitatea si falimentul ori a mandantului ori a mandatarului.
Asa stiam si eu.
Va multumesc.
Conform NORMELOR METODOLOGICE din 28 mai 2008 de aplicare a prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru reglementarea modalitãtilor de stabilire si platã a alocatiei de stat pentru copii, procura trebuie sa contina: perioada de exercitare a mandatului în limita prevãzutã de lege.
Intrebarea este : care este limita prevazuta de lege? pentru ca eu nu am gasit deocamdata nici un text legal care sa precizeze acest lucru.
In cazul pensiei aceasta limita este de 18 luni, reglementata de un Odrin al Ministerului Muncii.
Raman la convingerea ca "functionarii" Postei Romane nu stiu inca sa faca diferenta intre anumite reglementari legale, aplicandu-le dupa "ureche".

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Procura generala Sebastian00 Sebastian00 Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)