avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO si noile reglemetari de urgentare a proceselor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO si noile reglemetari de urgentare a proceselor

Am citit nu demult un topic care mi s-a părut fff interesant, pe care am uitat sa îl salvez și pe care nu am reușit sa îl regăsesc privind faptul ca un proces finalizat în baza noilor reglementari nu ar fi eligibil la CEDO dacă nu e supus nici unei cai de atac.
Având în vedere ca atunci nu am avut timp sa verifica legalitatea afirmațiilor și ca am o cauza pronunțata ca definitiva și irevocabila de judecătorie as vrea sa știu dacă pot sa fac plângere la CEDO, fără a solicita cerere de revizuire a cesteia.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 17:40, 7 Noiembrie 2011
sam bam a scris:

da, puteti aduce la cunostinta abuzurile de la politie sau procuratura, insa curtea nu se va pronunta decat dupa ce procesul se va incheia cu o hotarare definitiva iar dvs trebuie sa aduceti la cunostinta aceste incalcari ale drepturilor instantelor care judeca cauza.

Va mulțumesc pentru răspunsurile date.
Mai nou am înțeles ca abuzurile de la procuratura nu sunt abuzuri ca ei nu sunt funcționari publici. In acest context am înțeles ca trebuie sa justific falsul intelectul si modul in care au favorizat infractorul
atata timp cat exista deja o plangere la cedo inca dinainte de inceperea procesului ( ca sa nu mai zic de termenul de 6 ! luni).... respectiva cerere se va completa dinainte cu numele organelor de politie si procuratura care iti incalca drepturile, inca dinainte de inceperea procesului. Adica dinainte de cele 6 luni si chiar dinaintea procesului. Ok
pentru macovei2000: orice abuz din faza de urmarire penala poate fi corectat de instanta care va judeca cauza, daca acesta ii va fi adus la cunostinta. In alta ordine de idei, in cazul unui abuz din faza de urmarire penala, daca, cauza nu ajunge in instanta inseamna ca nu este abuz. Prin urmare numai dupa ce epuizati caile de atac interne puteti spera sa se ia in discutie cauza la CEDO.
corect si incorect in acelasi timp

daca instanta nu inlatura incalcarile drepturilor omului , atunci e utila o plangere la cedo pe numele "personajelor" ?... mai ales ei e bine sa stie ca exista o reclamatie pe numele lor. daca se dedau la distrugere de probe si se "pierd" hartiile etc etc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
ContSters83715, utilizator
macovei2000 a scris:

daca instanta nu inlatura incalcarile drepturilor omului , atunci e utila o plangere la cedo pe numele "personajelor" ?... mai ales ei e bine sa stie ca exista o reclamatie pe numele lor. daca se dedau la distrugere de probe si se "pierd" hartiile etc etc!

Stimate forumist,
Fără supărare, dar chiar nu am înțeles ce vreți să spuneți cu reclamație pe numele lor...

La CEDO nu se poate face nici un fel de reclamație pe numele unor persoane, CEDO judecând doar cererile prin care un Stat semnatar al Convenției Europene și Protocoalelor Adiționale a încălcat drepturile și libertățile apărate prin acest tratat. Adică nu se face plângere contra lui X ci contra României!

Tocmai de aceea are dreptate dl sam bam când spune că: orice abuz din faza de urmarire penala poate fi corectat de instanta care va judeca cauza, daca acesta ii va fi adus la cunostinta. In alta ordine de idei, in cazul unui abuz din faza de urmarire penala, daca, cauza nu ajunge in instanta inseamna ca nu este abuz. Prin urmare numai dupa ce epuizati caile de atac interne puteti spera sa se ia in discutie cauza la CEDO.

O cerere indreptata contra lui X sau chiar contra Statului, dar fără epuizarea căilor de atac necesare, va fi declarată inadmisibilă în prima faza a procedurii. Or, aceasta inadmisibilitate nu este comunicată decât aplicantului si nu are urmari decât pentru acesta.

Cu stimă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Cedo lehel_kis lehel_kis Bună!La o hotărâre irevocabilă pentru o contestaţie la un proces verbal, se poate cere rejudecarea cazului?Dacă nu,în ce termen de la comunicare ,pot ... (vezi toată discuția)
Cedo mac6 mac6 Pentru a adresarea unei contestatii la CEDO pot fi folosite hotararile penale comunicate la domiciliu de instante ,doar cu semnatura grefierului si ... (vezi toată discuția)
Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)