avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO si noile reglemetari de urgentare a proceselor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO si noile reglemetari de urgentare a proceselor

Am citit nu demult un topic care mi s-a părut fff interesant, pe care am uitat sa îl salvez și pe care nu am reușit sa îl regăsesc privind faptul ca un proces finalizat în baza noilor reglementari nu ar fi eligibil la CEDO dacă nu e supus nici unei cai de atac.
Având în vedere ca atunci nu am avut timp sa verifica legalitatea afirmațiilor și ca am o cauza pronunțata ca definitiva și irevocabila de judecătorie as vrea sa știu dacă pot sa fac plângere la CEDO, fără a solicita cerere de revizuire a cesteia.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 17:40, 7 Noiembrie 2011
daca, ca urmare a incalcarii drepturilor omului nu se ajunge in instanta deloc, cum procedati? Nu as dori un raspuns literal, adica mot a mot , mecanic. Cu totii stim toate articolele pe dinafara....mecanic

e cunoscut faptul ca statul roman este consituit din functionari, care poarta nume si prenume, evident.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
ContSters83715, utilizator
pentru macovei 2000: daca vi se incalca un drept, trebuie sa faceti o plangere impotriva acelei persoane. In civil, direct instantei de judecata, iar in penal la parchet. In ultimul caz, daca procurorul da NUP, sunteti obligat sa atacati solutia acestuia in instanta pentru a obtine o hotarare definitiva si irevocabila. Acest lucru este obligatoriu pentru a putea la sfarsitul procesului, daca hotararea nu va este favorabila sa o atacati la CEDO, dar nu ca un recurs ci doar cu privire la drepturile si libertatile fundamentale incalcate.
In cazul cand nu ajungeti sa epuizati caile de atac in tara, plangerea la CEDO va fi declarata inadmisibila.
sa zicem ca un politist si un procuror nu isi fac treaba,
dupa ceva timp trebuie sa ii ataci pe aceeasi politisti si procurori care nu si-au facut treaba,
adresadu-te tot politiei si procuraturii unde (probabil dai de aceleasi personaje)

in consecinta va urma un nou dosar penal la dosar penal la dosar penal, care se va finaliza, infailibil ca dosarul penal la dosarul penal, la dosarul penal nesolutional initial NU se confirma, din acelasi motiv pentru care nu s=a confirmat nici primul.

in consecinta este ok sa porneste nemumarate procese si sa ti se incalce drepturile omului inca din faza de politie si procuratura, fiind in imposibilitatea de a ataca intern si de a beneficia de un proces echitabil inca dinainte ca acesta sa inceapa, cu atat mai mult cu cat nici nu a inceput., respectiv este tergiversat pana dupa prescriere.

Despre care epuizare discutati dvs, din moment ce procesul inechitabil este tocmai lipsa inceperii acestuia / tergiversarea ca sa se prescrie ? Nu se vede clar inechitatea dincolo de miile de articole de legi peste articole de legi?

Lipsa unui proces egal proces inechitabil.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo lehel_kis lehel_kis Bună!La o hotărâre irevocabilă pentru o contestaţie la un proces verbal, se poate cere rejudecarea cazului?Dacă nu,în ce termen de la comunicare ,pot ... (vezi toată discuția)
Cedo mac6 mac6 Pentru a adresarea unei contestatii la CEDO pot fi folosite hotararile penale comunicate la domiciliu de instante ,doar cu semnatura grefierului si ... (vezi toată discuția)
Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)