Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
mi-a placut ipoteza lansata de sim, cu reabilitarea...
imi formulez ideile pe masura ce scriu, asa ca nu ma injurati daca iese vreo minune...doar trageti-ma de maneca...
deci, avem asa:
o infractiune pt care x e condamnat la 4 ani; e cuminte, isi executa pedeapsa. inauntru termenului de reabilitare mai face una boacana pentru care scapa cu amenda penala. cum calculam in cazul asta termenul? de la ce data curge? acu nu mai avem treaba cu reabilitarea de drept, ca nu poti s-o ceri pt fiecare infr in parte...
ce ziceti? sim, esti pe-acolo?
imi formulez ideile pe masura ce scriu, asa ca nu ma injurati daca iese vreo minune...doar trageti-ma de maneca...
deci, avem asa:
o infractiune pt care x e condamnat la 4 ani; e cuminte, isi executa pedeapsa. inauntru termenului de reabilitare mai face una boacana pentru care scapa cu amenda penala. cum calculam in cazul asta termenul? de la ce data curge? acu nu mai avem treaba cu reabilitarea de drept, ca nu poti s-o ceri pt fiecare infr in parte...
mariana_en a scris:
deci, avem asa:
Am revenit mariana.
Regula e ca dc avem mai multe condamnari, pt unele ar fi incidenta reabilitarea de dr, iar pt altele reabilitarea judec, pt toate se poate acorda doar reabilitare judecatoreasca si nu pt unele sa se constate reab de dr iar pt altele sa se acorde reabilitarea judec.
De aceea e posibil ca pt o ped cu amenda sa se acorde reab judec.