Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
as vrea sa am ceva opinii despre punerea in discutie din oficiu a temeiniciei masurii de arestare preventiva a minorului inainte de termenul de expirare a mandatului, si inainte de termenul de 30 de zile stipulat in 160 h
infractiunea trafic de droguri de mare risc.
in principiu as vrea sa stiu ce v-ar determina sa revocati masura respectiva si cativa factori majori pentru mentinere.
aspirantii la pozitia de magistrat procuror sunt mai mult decat bineveniti #-o
mariana_en a scris:
las` ca-s bune chestiile astea de incepator, sa-i mai scuture un pic p-aia experimentati...
uite o chestie care mie mi se pare halucinanta: unu e condamnat la inchisoare cu suspendare pt ca a condus fara permis. daca in termenul de incercare face aceeasi chestie, va face inchisoare, nu?(infr. intentionata, se revoca suspendarea etc). in schimb, daca in termenul de incercare, cu permisul in buzunar, goneste ca turbatul si omoara pe careva, o sa ia 3 ani cu suspendare...
scuze. pana scriu eu un mesaj, voi scrieti o pagina...sincer, cand ii aud pe avocatii apararii vorbind de prima "abatere" la un omor din culpa, imi vine sa-i strang de gat, chit ca n-am nici o treaba cu victima. iarta-l, domne, e prima oara cand omoara pe cineva...
Dar @Mariana , aplicarea lui art.83 alin 3 , cea cu aplicarea unei pedepse cu suspendarea in cazul savarsirii unei infractiuni din culpa in termenul de incercare , este OPTIONALA . Deci aprecierea este tot a judecatorului :( Daca vrea el , ii da tot cu suspendare , dar daca fura ceva i se revoca si ii da cu suspendare