Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
interzicerea unor drepturi conexe se stipuleaza foarte clar in incheierea de condamnare, nu vine asa de la sine.
probabil ca nu se pune problema dreptului de a conduce, insa se pune problema incalcarii termenului de incercare.
tind sa cred ca nu ni se poate intampla fiecaruia dintre noi, asa tam-nesam sa devenim infractori de drept comun, ca atare teoria lombrosiana mi se pare usor depasita pe alocuri.
din abordarile puerile uneori se nasc marile solutii. din nou aici nu cred ca este cazul.
repet si imi sustin ideea culpa se acorda mult prea usor, uneori.
...eu zic sa vina gardienii! unde este jignirea, dragi colegi, inainte de a ne arata obedienta... au fost pe aici chestii cu adevarat dure, sau taxati indrazneala unei opinii care nu vi se pare suficient de ...autorizata?
magdass a scris:
...eu zic sa vina gardienii! unde este jignirea, dragi colegi, inainte de a ne arata obedienta... au fost pe aici chestii cu adevarat dure, sau taxati indrazneala unei opinii care nu vi se pare suficient de ...autorizata?
Personal nu taxez opinii, din contra, incurajez exprimarea a cat mai multor opinii. In cazul in care nu sunt de acord cu vreuna in niciun caz nu-mi voi exprima indoiala cu privire la calitatea celui care isi exprima punctul de vedere (chiar daca, poate, o simt), ci numai cu privire la calitatea opiniei. Mi se pare ca este mai elegant sa spui "Nu sunt de acord cu tine, am o alta parere care suna asa: ...." decat "Datorita opiniei tale, consider ca esti de o calitate indoielnica."
Acesta este un principiu in functie de care imi conduc viata, poate gresesc, insa e prea tarziu sa ma schimb acum.
Imi pare rau daca ai inteles altceva din ceea ce am postat.
Julia79 a scris:
magdass a scris:
Personal nu taxez opinii, din contra, incurajez exprimarea a cat mai multor opinii. In cazul in care nu sunt de acord cu vreuna in niciun caz nu-mi voi exprima indoiala cu privire la calitatea celui care isi exprima punctul de vedere (chiar daca, poate, o simt), ci numai cu privire la calitatea opiniei. Mi se pare ca este mai elegant sa spui "Nu sunt de acord cu tine, am o alta parere care suna asa: ...." decat "Datorita opiniei tale, consider ca esti de o calitate indoielnica."
Acesta este un principiu in functie de care imi conduc viata, poate gresesc, insa e prea tarziu sa ma schimb acum.
Imi pare rau daca ai inteles altceva din ceea ce am postat.
...indoiala era fata de calitatea de auditor, nu fata de cea umana,! Este logic si clar! Prima dintre ele ne priveste pe toti, noi destinatarii, pe cea de-a doua, evident, nimeni nu si-ar permite sa o considere indoielnica.