avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii medii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii medii?

Va rog frumos dati-mi o solutie.
Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului specializarea "Tehnician in lucrari publice si constructii".
In firma noastra va lucra ca si agent de vanzari -cor:341904 -dar nu-l pot incadra fara studii medii.
Imi este neclar ce inseamna studii medii ?
Liceul cu sau fara diploma de bacalaureat???
Multumesc anticipat ptr.raspuns.
Pe vremea respectiva,adica si in 1977,era in vigoare Legea invatamantului11/1968,,care nu are reglementat asa ceva.Scolile militare de ofiteri erau cel mai probabil incadrate la acel timp la invatamantul tehnic -scoli de specializare postliceala.Pregatirea superioara militara se realiza doar prin Academiile militare.
Cred ca ar trebui sa cititi toate raspunsurile sa vedeti ca existau reglementari specificela vremea respectiva ..

:offtopic:
Nu mai deviati discutia de la topicul initial .. se vorbea despre echivalea studiilor militare si nu despre legea invatamantului .. cunosc destul de mine sitemul de invatamant militar si stiu cum se facea echivalarile la vremea respectiva ..

Decretul 1037 din 31 iulie 1968 republicat 1978 la Art.1 alineat 2

“Scolile militare de ofiteri activi sunt institutii militare de invatamant cu nivel de pregatire echivalent cu acela al institutiilor civile de invatamant cu durata similara”



Deci ,pt. a raspunde intrebarii utilizatorului trebuie sa stim si sa ne raportam la institutiile civile de invatamant cu durata de 3 ani ,(cat dura sc, militara de ofiteri) si care functionau atunci,ori pt. asta trebuie sa apelam la Legea invatamantului in vigoare in acea perioada,respectiv Legea 11/68 si care reglementeaza la durata invatamantului de 3 ani :

-studiile in scoli de specializare postliceala ,pt. care absolventii primeau diploma de absolvire
-studiile superioare de scurta durata in institutele tehnice de subingineri ,sau in institutele pedagogice,finalizate cu diploma de licenta.


Daca corelam si cu faptul ca absolventii scolilor militare de ofiteri activi de 3 ani primeau la absolvire,in urma examenului diploma de absolvire ca si absolventii scolilor postliceale si nu diploma de licenta,precum absolventii de invatamant superior,putem concluziona ca nivelul de pregatire echivalent cu acela al institutiilor civile este nivelul de postliceal si nu cel de st. superioare de scurta durata.chiar daca pt.ambele durata coincide,adica 3 ani.
Aceasta este "filosofia" mea privind acest aspect.
Raspunsul dvs este asemanator cu cel dat de mine mai sus .....
scoala de ofiteri era echivalata pe vremuri cu o facultate de subingineri ..


1.Am dorit sa demonstrez ca nu am deviat discutia de la subiectul initial,prin implicarea Legii invatamantului.
2.Da,daca ne raportam doar la durata studiilor ,fiind vorba despre 3 ani in ambele cazuri,dar eu m-am gandit la nivelul studiilor ca fiind cel de postliceal si nu superior de scurta durata,ghidandu-ma si dupa actele de absolvire emise in cele 2 situatii.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Echivalare studii militare cu studii civile dori57 dori57 Am terminat in august 1983 Scoala de ofiteri activi tancuri si auto(arma auto)cu durata de 3 ani.In anul 2001 (iunie)mi-am incetat activitatea. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)
Intrebare vali2010eu vali2010eu as vrea sa stiu daca pentru meseria de dispecer iti trebuie diploma de bacalaureat sau merge doar cu certificatul de absolvire a liceului (vezi toată discuția)