avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii medii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii medii?

Va rog frumos dati-mi o solutie.
Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului specializarea "Tehnician in lucrari publice si constructii".
In firma noastra va lucra ca si agent de vanzari -cor:341904 -dar nu-l pot incadra fara studii medii.
Imi este neclar ce inseamna studii medii ?
Liceul cu sau fara diploma de bacalaureat???
Multumesc anticipat ptr.raspuns.
Intr-adevar, scolile postlicealear trebui sa solicite diploma de bacalaureat ... din sintagma ”scoli postliceale” reiese faptul ca acestea sunt urmate dupa absolvirea unui liceu.

Cunosc Legea nr.1/2011 si stiu ca din continutul acesteia nu reiese ce se intelege prin studii medii , asa cum nici din COR nu reiese destul de clar care sunt studiile necesare ocuparii unor functii.
Am o rugaminte, va rog sa ma ajutati sa lamuresc un lucru referitor la urmatoarea incadrare la nivel de instruire:
Ofiter, a urmat Scoala Militara de Ofiteri de Infanterie cu o durata de 3 ani intre 1974-1977.
Se poate incadra aceast nivel de instruire ca fiind la nivel de studii superioare?
In opinia mea, dupa numele institutiei de invatamant si perioada de instruire cred ca poate fi incadrat ca studii postliceale. Ma insel?






1. Echivalarea studiilor militare cu studii civile în Ministerul Apărării Naţionale se realizează în baza unor nomenclatoare cu funcţii şi specialităţi civile în care pot fi încadraţi absolvenţii instituţiilor militare de învăţământ - elaborate cu acordul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

2. Persoanele care au absolvit instituţii militare de învăţământ superior până în anul 1994 pot solicita echivalarea studiilor militare cu studii civile adresându-se, în scris, şefului Direcţiei management resurse umane (U.M. 02418 Bucureşti).
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns, cunosc precizarile DMRU privind echivalarea studiilor militare, nelamurirea mea este legata de asolventii scolilor militare cu durata de 3 ani, pana in 1994 pentru a fi considerate studii superioare acestea trebuiau sa aiba o durata de minim 4 ani.

Pot fi acestea considerate studii superioare, sau institutiile respective institutii de invatamant superior?

2. Persoanele care au absolvit instituţii militare de învăţământ superior până în anul 1994 pot solicita echivalarea studiilor militare cu studii civile adresându-se...

Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
LoremIpsum, utilizator
Dupa cate cunosc,studiile militare postliceale se organizeaza şi desfăşoara în unităţile de învăţământ postliceal militar,numite scoli militare,deci absolventul unei astfel de scoli militare de 3 ani nu este absolvent de st. superioare,ci doar postliceale militare.

Alte discuții în legătură

Echivalare studii militare cu studii civile dori57 dori57 Am terminat in august 1983 Scoala de ofiteri activi tancuri si auto(arma auto)cu durata de 3 ani.In anul 2001 (iunie)mi-am incetat activitatea. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)
Intrebare vali2010eu vali2010eu as vrea sa stiu daca pentru meseria de dispecer iti trebuie diploma de bacalaureat sau merge doar cu certificatul de absolvire a liceului (vezi toată discuția)