avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

Vin cu rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema privind salarizarea mea. In anul 2010 am absolvit Fac de Stiintele Comunicarii,luandu-mi licenta in sesiunea iulie 2010.Pana la absolvirea studiilor am fost incadrata cu studii postliceale de biblioteconomie,bibliotecar 1 A conform Ordonantei 15/2008.La absolvirea facultatii unitatea de invatamant unde lucrez mi-a acordat o crestere salariala de 20%conform prevederilor art. 7 al. 2 din aceeasi ordonanta. In urma reincadrarii personalului Conform Legii 284/2010, incepand cu 1 ianuarie 2011 am fost data inapoi la salariu.Motivatia a fost ca fiind absolventa 2010 de studii, trebuia respectat art.8, al.8 din reglementarile specifice personalului incadrat pe baza de contract individual de munca din administratia publica din Legea 330/2009. Aplicandu-se acest art. din Legea 330/2009 pierd mult la salariu, chiar sunt sub salariul avut inainte (cel cu studii PL). Explicandu-va mai sus situatia mea doresc sa ma lamuriti cum este corect!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:31, 25 Aprilie 2012
Atunci va refereati la prevederile dinLegea 387/2009,care introduce notiunea de profesor pt. invatamantul primar si in care se reglementeaza faptul ca pentru functia de profesor pentru invatamantul prescolar si profesor pentru invatamantul primar este necesar absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta sau a ciclului II de studii universitare de masterat in profilul postului sau absolvirea liceului pedagogic, urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de scurta sau de lunga durata in profilul pedagogic

Conform acestui act normativ,invatatorii care au absolvit st. superioare au fost incadrati si salarizati ca profesori.Tot in acelasi act normativ se precizeaza:

Art. II. — Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, salarizarea cadrelor didactice incadrate ca profesor pentru invatamantul prescolar, respectiv profesor pentru invatamantul primar se va face la nivelul incadrarii pentru un profesor cu studii superioare din invatamantul preuniversitar.

Invatatoarele de care tot va vorbesc au terminat facultatea in 2010 odata cu mine. In 2010 li
s-a acordat marirea cu 20% a salariului iar mie mi s-a scos in fata legea 330. Cum stiti nu se specifica in lege ca numai o categorie nu beneficiaza de marire ci toti absolventii din 2010.Nu mi se pare normal ca dupa ce termini o scoala sa nu beneficiezi nici macar de 10 lei in plus la salariu, ci culmea sa ai salariul mai mic dupa atatia ani!
Daca li s-a acordat crestere de 20%in 2010,este incorect,aceasta crestere s-a acordat doar pana la 31 ianuarie 2009,incepand din 1ianuarie 2010,odata cu aplicarea legii 330/2009,nu s-a mai acordat.
Am inteles, va multumesc! :( Cei care care au terminat o facultate in 2009,sesiunea iunie beneficiaza de marirea cu 20 %?
Au putut beneficia de aceasta marire ,daca au fost promovati in functie prin absolvirea unei institutii de invatamant superior din specialiatea postului ,pana la finele anului 2009.

Alte discuții în legătură

Incadrare pe post cocaomis cocaomis buna ziua, sunt educatoare, nu am liceul pedagogic, ci liceul sanitar, dar am absolvit scoala postliceala pedagogica si facultatea de psiho-pedagogie . sunt ... (vezi toată discuția)
Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)
Aplicarea corecta a unei legi in invatamant... criss23 criss23 buna seara! am terminat liceul pedagogic in 1994, iar in 2008 mi-am luat licenta in filologie ( specializarea romana-engleza), ciclul I bologna, prima promotie ... (vezi toată discuția)