avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca nu primesc un pachet inapoi politia poate sa mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca nu primesc un pachet inapoi politia poate sa mi faca ceva?

am trimis un paket la cineva , care acum nu l mai doreste, prin posta. daca eu nu vreau sa l primesc poate politia sa mi faca ceva? mentionez ca am vorbit prin intermediul internetului cu acea persoana, si a fost de acord sa plateasca transportul, acum vrea banii inapoi. pot pati ceva daca nu primesc pachetu inapoi?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 18:46, 19 Noiembrie 2011
dovezi doar 2 prieteni care erau la mine cand am impachetat masinuta si au vazut ca mergea, si ce am vvorbit pe internet si la telefon, atat.oricum, am primit acum un mesaj de la ea ca sa i dau eu jumatate din costul bateriei. eu i as da sa fie ea multumita. dar fac bine daca i dau? multumesc pentru raspunsuri
ankalupu a scris:

am fost de acord sa trimit o masinuta pentru copil, si a fost ok, am incercat si mergea, insa nea m inteles ca bateria, trebuie schimbata, si a zis ca nu i problema.


ankalupu a scris:

dovezi doar 2 prieteni care erau la mine cand am impachetat masinuta si au vazut ca mergea, si ce am vvorbit pe internet si la telefon


Trebuie sa demonstrati / dovediti ca cumparatorul a inteles ca trebuie schimbata bateria si ca a fost de acord ca aceasta cheltuiala il priveste personal. Daca aveti aceasta dovada, nu rezulta de nicaieri nici ca trebuie sa acceptati coletul inapoi, nici ca trebuie sa contribuiti la plata bateriei. Daca nu aveti aceasta dovada... negociati.

In absenta unei semnaturi digitale, intelegerile private efectuate prin intermediul unor 'mesaje electronice' pot constitui cel mult un inceput de dovada.
In cea de-a doua dvs. postare spuneti ca nu sunteti de acord sa platiti acest transport pt a primi coletul inapoi, iar ulterior spuneti ca ati fi de acord chiar si cu o parte din suma bateriei.
Ar trebui totusi sa ganditi bine ce vreti sa faceti, recomandarea mea ar fi sa primiti coletul si sa nu mai faceti astfel de tranzactii.In ziua de astazi sunt extrem de multi oameni rau voitori, care la inceput sunt de acord cu anumite conditii iar mai apoi se razgandesc, iar in lipsa unor dovezi....dvs. sunteti vinovat.
Daca vreti sa vindeti acea masinuta faceti-o , insa intalniti-va personal cu viitorul cumparator, sa se verifice in prezenta dvs. bunul vandut si sa nu va creati probleme nedorite.
Parerea mea este ca politia nu se va implica in astfel de cazuri, dar nu se stie niciodata, puteti da peste un politist zelos care nu ar avea prea multa treaba acum pe sfarsit de an si ar dori sa se implice in asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fost refuzat coletul si curierul imi cere sa platesc taxele, pentru ca nu am pus in pachet ce trebuia. dubstep dubstep Buna ziua ! Daca am trimis un pachet prin fan curier ramburs ( fara verificare colet ) , trebuia sa trimit o pereche de adidasi si am trimis o alta pereche , ... (vezi toată discuția)
Inselaciune oanalumi oanalumi Buna ziua, acum doua saptamani, pe 31.07.2015 am trimis pompa de injectie de la masina la reparat, la o firma pe care am gasit-o pe net, din Falticeni. Am ... (vezi toată discuția)
Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)