avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de crestere copil si angajarea in alt loc de munca

eu nrmal in februarie 2012 ar trebui sa in cep munca dar am fost la un interviu la alta firma si de la 1 .12.2011 am fost acceptata sa-mi incep activitatea acolo, ce documente imi trebuiesc pentru a incheia si cu indemnizatia de crestere copil si cu firma unde am lucrat pana a naste?
Cel mai recent răspuns: lukdumy , utilizator 19:36, 30 Ianuarie 2014
Ordinul nr.1474/2011:
1. Situatie
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

2. Solutie
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.
deci mai pe intelesul meu! pot sa intru in stimulentul de insertie merg la servici iar pana copilul implineste un an am dreptul sa ma razgandesc si sa plec in concediul de crestere a copilului! da sau nu? am intrebat o doamna la primarie si mi-a zis ca se poate doar sa aleg ccc pe un an. pe doi ani sau stimulent si nu ma mai pot intoarce din stimulent in ccc! lamuriti-ma va rog! multumesc! stima!
1. Doamna de la Primarie nu cunoaste legea.

2. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an puteti oricand (pana la implinrea varstei copilului de 1 an) sa solicitati intrarea in CCC iar dupa ce implineste copilul 1 an veti relua activitatea si veti primi stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
invers ma intereseaza pe mine! poate m-am exprimat gresit, depun acum actele pentru stimulent, iar dupa cateva luni vreau sa plec inapoi in ccc! se poate? multumesc!
1. Daca ati optat direct pentru stimulentul de insertie se considera ca ati optat pentru CCC pana la 1 an (vezi raspunsul colegului freeelis).

2. Pana implineste copilul 1 an puteti oricand solicita sa intrati in CCC iar dupa varsta de 1 an inceteaza CCC, reluati activitatea si primiti iar stimulentul de insertie, pana implineste copilul 2 ani.

Alte discuții în legătură

Mama necasatorita, fara venituri, stimulent de insertie pentru tata georgedo georgedo Buna ziua. In cazul in care mama este necasatorita fara venituri in ultimele 12 luni, cu copil recunoscut de tata care are un loc de munca, exista ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)
Pot intra din stimulent in ccc? georalu1979 georalu1979 Sunt in stimulent crestere copil,copilul implineste un an in octombrie,pot intrerupe serviciul ca sa pot intra in CCC? (vezi toată discuția)