avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Supralegalizarea actelor oficiale strãine pentru a fi ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Supralegalizarea actelor oficiale strãine pentru a fi folosite în România

Ma poate ajuta cineva? Cum poate prietenul meu supralegaliza un certificat de nastere pt a fi folosit in Romania in vederea casatoriei? Precizez ca el este din Tunisia. Cui trebuie sa se adreseze pt obtinerea acelor 3 stampile, care am auzit ca ar fi necesare?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
anymor, utilizator
Cel mai recent răspuns: anymor , utilizator 11:28, 14 Ianuarie 2012
De la Ambasada Tunisiei din Romania sa solicite si adeverinta de cutuma pentru a se putea casatori in Romania. Sa aiba pasaportul. Sa traduceti si legalizati certificatul de nastere supralegalizat, iar daca nu cunoaste limba romana sa aveti un translator atat cand depuneti actele cat si la casatorie. La un notar o sa dea o declaratie ca doreste sa se casatorasca si ca indeplineste conditiile de a se casatorii, e o declaratie tip, stiu notarii despre asta. Casa de piatra!
Multumesc mult pt urari! :) Avem deja o saptamana de cand ne-am casatorit :love: :luck:
Multumesc din suflet tuturor celor care m-au ajutat! Va doresc un an plin de fericire,sanatate si numai impliniri!
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
anymor, utilizator
Sa fie intr-un ceas bun! Atunci ar trebui sa ne comunicati toate documentele pe care le-ati depus precum si demersurile pe care le-ati facut pentru a stii si altii pe viitor cum sa procedeze in astfel de cazuri. Multumim!
Multumesc mult!

In afara de supralegalizarea care mi-a dat ceva batai de cap,actele necesare sunt cele pe care le-ati enumerat in mesajul anterior:

-certificat nastere cetatean tunisian supralegalizat (stampila Guvernorat,MAE Tunisia,Ambasada Tunisiei la Bucuresti,MAE Bucuresti)

-adeverinta cutuma (se obtine de la ambasada Tunisiei in Romania,este necesar sa se prezinte certificatul de nastere,certificatul de celibatar eliberat de primaria din Tunisia si pasaportul) de asemenea cu stampila MAE Bucuresti

-declaratie tip la notar in care cetateanul strain declara ca indeplineste conditiile de fond cerute de legea sa nationala pt a incheia casatoria in Romania, ca nu mai are incheiata o alta casatorie si precizeaza limba in care doreste sa-si exprime acordul .(Daca nu cunoaste limba romana,declaratia va fi facuta in prezenta unui translator autorizat care dupa traducere isi va pune parafa pe declaratie)

-toate actele vor fi traduse si legalizate

-in plus mai este nevoie de:
* copie dupa certificatul de nastere al cetateanului roman
* copie pasaport cetatean strain( toate filele,inclusiv cele goale)

- daca cetateanul strain nu cunoaste limba romana,la oficializarea casatoriei este nevoie de prezenta unui translator autorizat.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
anymor, utilizator
Multumim!

Alte discuții în legătură

Supralegalizare magda_alexandrescu magda_alexandrescu Buna seara, vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, spuneti mi va rog pasii supralegalizarii pentru ca actele lui sa fie recunoscute in Romania. Din ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean din tunisia danadia81 danadia81 Buna ziua. As vrea sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian in Romania- in orasul meu natal. Logodnicul meu locuieste si lucreaza in Republica Ceha din ... (vezi toată discuția)
Casatorie in tunisia marideni marideni buna ziua,ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a ma casatori cu un cetatean tunesin in Tunez.Sunt cetatean roman dar stabilita in Spania de 10 ani si vreau ... (vezi toată discuția)