avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuzul vecinilor acord cabinet
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuzul vecinilor acord cabinet

Am cumparat un apartament la parterul unui bloc pentru a infiinta un cabinet stomatologic,am izolat peretii comuni ,dar 2 dintre vecinii directi refuza sa-mi dea acordul de mai bine de 2 luni ,in acest timp eu platind rate la banca prin ipoteca rang 1,platind chirie in alt cabinet in care lucrez.Doresc sa stiu cum sa procedez pentru a intra in posesia acordului.
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 12:40, 7 Octombrie 2008
AVLIL sunt chiar de acord cu tine si nu vreau sa te contrazic... dar necesitatea o cere... e primul temei de drept pe care l-am vazut impotriva abuzurilor de drept din spatiile locative (nici nu mi-ar fi trecut mintea pe-acolo)... cate probleme cu semnaturile vecinilor au fost cand s-a bagat gazul separat/individual in apartamente? Daca unul nu semna sa faca majoritate ce faceai? Situatia e similara si aici... daca vreau sa-mi bag centrala acasa imi trebuie acordul vecinilor, si daca acei vecini abuzeaza de dreptul lor de a refuza si nu ma lasa (ptr. simplul fapt ca nu ma inteleg cu nici un vecin), ce fac?
Sunt de acord ca situatiile sunt similare faptic, dar nu si juridic.
Astfel, nu am inteles care era temeiul de drept la care te refereai, insa nu vad sa se aplice aici ce se aplica refuzului vecinilor de a-mi instala eu centrala.
Logica celor doua acorduri e diferita, asa incat si obtinerea lor difera...
Astfel, pentru chestiunea cu gazul e un fel de acord ca intelegi ca de maine se va imparti la 9 si nu la 50 consumul pe bloc, cam atat.
In plus, tine de folosirea locuintei conform destinatiei ei legale, asa incat, da, am dreptul sa-mi pun centrala, nu aduc niciun prejudiciu de orice natura asociatiei sau celorlalti proprietari, e normal sa obtin acest acord, el tinand destul de mult de modul in care eu inteleg sa-mi administrez locuinta.
In cazul schimbarii destinatiei imobilului se presupune legal ca ar putea exista unele "deranjuri", caci activitatile economice presuopun un anumit zgomot, o anumita clientela care se perinda, adica mizerie in plus etc.
Cladirile cu destinatie de locuinta nu trebuie sa inghita comertul desfasurat in ele...
Si e normal...
Daca inca mai avem zone industriale in interiorul oraselor si daca zonele noastre de locuit se intrepatrund mai mult decat normal cu cele comerciale, nu inseamna ca ar trebui sa dorm si in pat cu o societate comerciala... Cam asa ceva...
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Stimate coleg Anghelus Ion, cred ca acele complimente vi se cuvin iar multumirile ar fi trebuit sa vina de la mine.
Un raspuns initial gresit din partea mea si mai multe pareri ulterioare m-au trimis sa pun mana pe carte, si am ajuns la concluzia la care am ajuns.
Constat insa ca parerile sunt impartite in doua.
Dintr-un anumit punct de vedere, Liliana are dreptate. Totusi, tot legea e cea care spune ca poti schimba destinatia imobilului. Eu spun ca este vorba de o limitare a exercitiului dreptului de proprietate a persoanei juridice. Daca legea spune ca in astfel de locuinte nu poti decat sa locuiesti, notarul de ce autentifica un asemenea contract de vanzare cumparare pentru o persoana juridica?Poate mai sunt si alte pareri.
avocat_eva_carbunaru a scris:

...
Daca legea spune ca in astfel de locuinte nu poti decat sa locuiesti, notarul de ce autentifica un asemenea contract de vanzare cumparare pentru o persoana juridica?...

Sa fie onorariul de vina???:innocent:
avocat_eva_carbunaru a scris:
Daca legea spune ca in astfel de locuinte nu poti decat sa locuiesti, notarul de ce autentifica un asemenea contract de vanzare cumparare pentru o persoana juridica?

Pentru ca dreptul de proprietate poate apartine cuiva, iar folosinta altcuiva. Poate foarte bine sa fie locuinta de serviciu sau sa fie inchiriata.

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie initiala a spatiului comercial luciadamsa luciadamsa Schimbarea unei activitati economice cuprinse in sectiunea M a CAEN cu o alta cuprinsa in sectiunea S a CAEN, inseamna schimbarea destinatiei initiale a ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc doar o scara lirang lirang Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje care are 4 scari, de curand s-a inceput mansardarea blocului doar la una dintre scari, cea pe care locuiesc si eu pt ca pe ... (vezi toată discuția)
Cabinet psihologic in bloc de locuinte mancipri mancipri Un cabinet psihologic functioneaza la demisolul locuit al unui bloc ( cu sau fara aprobari !? ). Recent psihologul vinde locatia de la demisol si cumpara un ... (vezi toată discuția)