avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune mansarda si gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune mansarda si gradina

Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia de gradina (mentionate in actele de proprietate ale apartamentelor), iar mansarda este suprafata comuna folosita drept pod unde se usuca rufele de catre toti locatarii, dar nimeni nu doreste sa participe financiar pentru a repara acoperisul care este intr-o stare deplorabila.
As dori sa ies din indiviziune pentru a-mi putea amenaja partea mea de mansarda, pentru a-mi construi un foisor in curte si pentru a-mi schimba gardul. Mentionez ca unul din vecini nu doreste sub nicio forma sa-mi dea acordul pentru foisor, gard si amenajare partiala mansarda, acord necesar pentru a face orice modificare in spatiile considerate comune. De asemenea, toti vecinii mi-au comunicat ca nu au bani pentru a incepe iesirea din indiviziune.
Pot sa incep singura procedurile de iesire din indiviizune? Cam care sunt costurile?
Va multumesc mult, in mod anticipat, pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: DoamnaIlenus , utilizator 16:01, 31 Iulie 2012
Revin cu cateva intrebari cu mare rugaminte la dumneavoastra de a ma mai ajuta inca o data cu cateva raspunsuri si cu mii de multumiri anticipate!
Am fost la primaria sectorului 1 pentru a vedea cum se poate solutiona solicitarea mea, avand in vedere prevederile noului Cod Civil. Mi s-a spus ca mi-a expirat Certificatul de Urbanism, am depus o noua cerere si ieri am ridicat nou Certificat de Urbanism. Printre alte documente solicitate este si actul de proprietate exclusiva asuprea podului, intabulat!!!!! Mi se pare ca mi se cere un lucru imposibil atata vreme cat acel pod este proprietate comuna, intr-un imobil in care sunt 4 proprietari de apartamente. Eventual as putea sa depun la dosar decizia de atribuire in folosinta exclusiva a respectivei parti de mansarda. Ceea ce nu stiu este daca aceasta decizie de atribuire trebuie sa fie un document redactat separat de acordul notarial al celor 2 coproprietari si daca ea trebuie redactata si legalizata la notariat. Mentionez ca proprietarii celor 4 apartamente nu sunt constituiti in asociatie de proprietari, deci decizia nu poate fi redactata de catre asociatia de proprietari.

Multumesc mult!
Incheiati un singur act notarial cu cei doi coproprietari pentru acordarea dreptului de folosinta exclusiva asupra partii din mansarda pe care o doriti.
Va multumesc mult!
Revin cu o noua rugaminte! Am fost la Primarie cu Decizia de atribuire a spatiului din mansarda impreuna cu declaratiile notariale ale vecinilor si mi s-a spus ca nu se pot lua in considerare pentru eliberarea autorizatiei de constructie pentru partea de mansarda pe care doresc sa o amenajez. Mi s-a sugerat ca unica solutie, iesirea din indiviziune. Ideea este ca podul (mansarda) nu are cadastrul facut si nu este mentionat in actele de proprietate ale apartamentului pe care il detin. Nu este mentionat nicaieri, in niciun fel, deci nu stiu cum ar putea fi considerat proprietate comuna. Ce este de facut in aceasta situatie?
Am discutat si cu ceilalti 3 coproprietari pentru iesirea din indiviziune: unul este total impotriva, iar ceilalti doi ar dori, dar nu au mijloacele financiare necesare. Pot sa incep iesirea din indiviziune, intr-o actiune comuna, impreuna cu cei doi coproprietari ce sunt de acord si sa formulam cerere de ajutor public judiciar pentru scutire, reducere, esalonare sau amanare platii, in conditiile OUG nr.51/2008?
Va multumesc mult anticipat!

Ajutorul public judiciar în forma scutirii de la plata taxei judiciare de timbru se acordă celor care au venituri medii nete lunare pe membru de familie sub 300 lei. Pentru cei care au venituri medii nete sub 600 lei, se acordă o reducere de jumătate.

Alte discuții în legătură

Recompartimentare de spatzii de serviciu comune (indiviziune) gyll gyll Buna ziua, Apelez la Dumneavosta in urmatoarea problema: Am in proprietate personala 4 camere in cadrul unei mansarde intr-o vila (cu 3 niveluri + ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)