avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Masura 112
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Masura 112

Buna seara . Sunt interesat de masura 112, dar as avea o nelamurire. As putea sa aplic in sesiune asta si sa incep activitatea agricola in primavara ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Caracoti , Consultant credite si finantari 15:40, 5 Decembrie 2011
OJPDRP sau serviciul specializat din primarie ofera toate detaliile si consultanta gratuita
Pentru a aplica la Masura 112, exploatarea dvs trebuie sa fi fost functionala in anul anterior, asfel incat sa puteti demonstra ca poate obtine intre 6-40 unitati economice ( o unitate = 1200 eur).
Daca exploatarea nu este infiintata la momentul prezent, nu se poate aplica. Puteti aplica daca preluati o unitate de exploatare existenta.
Avand in vedere faptul ca sesiunile de depunere a cererii unice de plata pe suprafata la APIA se realizeaza in perioadele: 1 martie-15 mai; si 16 - 10 iunie (cu penalitati pentru fiecare zi de intarziere), dosarul de finantare pentru accesarea Masurii 112, sesiunea 28.11.2011-13.01.2012 se poate depune doar daca exploatatia agricola este infiintata sau in cazul in care preluati o exploatatie deja infiintata. Teoretic, in cazul in care este inregistrata cultura la APIA, si exista sesiune deschia pentru accesarea Masurii 112, chiar daca cultura nu exista faptic la momentul depunerii dosarului de finantare, puteti accesa aceasta masura, deoarece perioada de timp de la depunerea proiectului si pana la evaluarea lui este suficienta si pentru demersurile necesare plantatiei. Dar in situatia dvs., nu puteti depune dosarul in aceasta sesiune deoarece nu se mai pot face inscrieri la APIA.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Mihaela Caracoti, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene cultivare grau gruianuandreeaeugenia gruianuandreeaeugenia lucrez 50,65ha,am semanat 30ha cu grau,in toamna 2011,cu nu pot depune proiect pe masura 112,sant considerat neeligibil, nu am istoric rol APIA. (vezi toată discuția)
Pndr: ultima sesiune de depunere a proiectelor de instalare a tinerilor fermieri prin masura 112 Daniela Bolog Daniela Bolog 06 iunie 2012 Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a deschis la 1 iunie 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de instalare a tinerilor ... (vezi toată discuția)
Masura 112 bdany bdany Buna ziua, Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns la urmatoarea situatie privind eligibiliatea pentru masura 112. Acum cateva luni am cumparat cu ... (vezi toată discuția)