avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulamentul intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulamentul intern

Un RI pe care angajatorul il elaboreaza fara consultarea reprezentantului salariatilor asa cum se intelege din Legea 467/2006 si cu omisiuni intentionate din drepturile angajatului si obligatiile angajatorului, ma refer la cele minimale prevazute in CM, cu articole preluate din CM trunchiat, in scopul evident de a dezinforma si induce in eroare angajatii - cum poate fi atacat inafara de contestatia la angajator si plangerea in instanta.
Acest RI a mai avut o tentativa de a fi informat, a fost contestat si reprezentantul salariatilor a cerut participarea si consultarea pentru revizuirea lui. Nici gand!
Ca si prima oara, si de data aceasta el a fost dat angajatilor spre informare exact in ziua in care Repr.sal. era in concediu medical.
In semn de protest pentru acest lucru si pentru altele din aceeasi categorie, reprezentantul salariatilor a renuntat la mandat.
Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 4 Decembrie 2011
De fapt, buna credinta se bazeaza si pe principiul egalitatii dintre angajator si angajati ... În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.

Intr-adevar si exislor legaletenta mai multor litigii de munca in care ste implicat acest angajator poate demonstra reaua-credinta a acestuia referitoare la incalcarea prevederilor legale.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Care credeti c-ar putea fi sansele in situatia in care as introduce o actiune pentru rea-credinta? Cunoasteti rezultatul unor astfel de spete?
Credeti ca trebuie sa contest totusi acest RI la angajator si sa fac si o sesizare la ITM anterior introducerii acestei actiuni?
As vrea sa stiu care sunt procedurile preliminare pe care ar trebui sa le indeplinesc in timp util in asa fel incat actiunea sa nu-mi fie respinsa.
Multumesc mult!
Pentru Regulamentul Intern mai intai sesizarea se face la angajator si apoi in functie de raspunsul dat de catre angajator va puteti adresa instantei judecatoresti în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate.

In acest caz, ITM-ul nu va poate ajuta prea mult ...

De exemplu, desfacerea disciplinara a contractului de munca, fara verificarea in prealabil a legalitatii si temeiniciei masurii luate, este de natura sa atraga antrenarea raspunderii patrimoniale a persoanei care a determinat aplicarea sanctiunii, avand reprezentarea ca masura are un caracter vadit ilegal. Desfacerea disciplinara a contractului de munca, dispusa fara o prealabila si temeinica verificare a existentei abaterilor si a vinovatiei persoanei incadrate denota fara putinta de tagada numai intentia vadita de inlaturare a salariatului din unitate, caz in care reaua-credinta a angajatorului este evidenta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern miha_mimi miha_mimi Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. 1. firma la care lucrez a fost vanduta acum cateva luni. Noii patroni ne-au trimis un nou regulament intern pe care ne ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern Anca1011 Anca1011 Cum se procedeaza in ceea ce priveste Regulamentul Intern in cadrul unei societatati?Se reinoieste la o anumita perioada?Trebuie inregistrat la ITM? Va ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Vreau sa stiu daca prevederile din Regulamentul intern trebuiesc negociate cu reprezentantii salariatilor, sau sunt stabilite exclusiv de angajator si ... (vezi toată discuția)