avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

buna ziua
Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am finalizat construirea acesteia , am finisat interioarele.Deasemenea in 2010 mi-am stabilit domiciliul din cartea de identitate la acest nou imobil.
Momentan lucrez la instalatia de incalzire si dupa finalizarea acesteia voi putea locui efectiv in imobil .
In urma cu cateva saptamani o persoana a intrat in aceasta locuinta si mi-a sustras cateva lucruri.
Lasand la o parte furtul ,poate fi acuzat de violare de domiciliu dat fiind faptul ca nu locuiesc efectiv in acel imobil?
Cel mai recent răspuns: floridecamp , utilizator 20:29, 9 Decembrie 2011
Plangerea penala pt. aceasta infr. se depune in 2 luni de la incident.
am depus plangere , dar din discutiile cu politistul care instrumenteaza cazul am inteles ca cele trei persoane ar fi invocat faptul ca imobilul nu era locuit efectiv de mine si de familia mea (cu toate ca am domiciliul legal acolo) iar acest fapt m-a pus pe ganduri ,pentru ca daca vor scapa nepedepsiti asta inseamna ca daca lipsesc de la domiciliu oricine poate sari gardul si imi va putea " vizita " locuinta fara probleme..
Domnule rollan_1 schimbati datele spetei la fiecare mesaj. Care este speta de fapt, oamenii au furat sau nu au furat, locuiti efectiv in acea casa sau nu locuiti inca, au fotografiat locuinta sau au si luat ceva din ea?

Pentru existenta infractiunii de violare de domiciliu nu este suficienta simpla destinatie de locuinta a unei incaperi, mai trebuie ca aceasta sa fie efectiv locuita, imobilul gol, nelocuit sau care nu a fost inca ocupat, desi s-au perfectat foirmele de reparatie, nu poate fi susceptibil de violare de domiciliu.
In acest sens, s-a s-a pronuntat si practica judiciara, care a statuat ca nu constituie "locuinta", constructia destinata sa serveasca drept locuinta care nu este locuita in mod efectiv [Tribunalul Braila, decizia penala 244/1981], de exemplu casa pe care a construit-o o persoana, dar inca nu s-a mutat in ea.
In conditiile in care cei trei au patruns fara drept prin escaladarea gardului in curtea imobilului,fara a manifesta interventii respectiv efractia sistemului de acces,daca nu au sustras bunuri ,nu sunt intrunite elementele constitutive ale faptei invocate de dvs
Infractiunea de violare de domiciliu ar fi putut sa se consume daca ar fi fost fortat sistemul de acces in imobil
Nu are importanta daca era locuit sau nu,e violare de domiciliu pentru ca a intrat fara a avea consimtamantul,mai mult prin escaladare asta inseamna ca era poarta incuiata,era proprietate privata,imprejmuita si nu avea acordul dvs,deci e f clar,iar dc au sustras ceva este furt calificat in concurs cu violare de domiciliu,oricum puteti face plangere pe 278 imp actelor procurorului,in ipoteza in care nu-i retine si violarea de domiciliu sau il scoate de sub urmarire sau nu o incepe,exista ril in acest sens in c pen

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ? stepetrache stepetrache Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)