avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul de a plati penalizarea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul de a plati penalizarea

Cum trebuie procedat in cazul unui proprietar care refuza sa plateasca penalizarea (afisata pe lista de intretinere) dar plateste suma pentru intretinere conform valorii din coloana respectiva a aceleiasi liste ? Mentionez ca respectivul proprietar nu a depus nicio contestatie, conform legii, dupa afisarea listei de intretinere (dar refuza sa plateasca penalizarea deoarece are o nemultumire fata de administratorul-incasator).
O problema similara apare si in cazul proprietarilor care platesc direct in contul asociatiei ; presupunand ca au si penalizari de platit care este procedura de retinere a penalizarilor ? La plata prin cont platitorul uneori mentioneaza explicit explicatia sumei depuse (de ex. intretinere luna ''X'' sau restante ) sau mentioneaza doar numarul apartamentului si numele sau. Are dreptul administratorul-incasator sa aloce o parte din suma platita astfel, in cont, pentru achitarea penalizarilor ?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
dddgab, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:46, 7 Decembrie 2011
@proprietaru,
In 23.11.2011 Vasile Blaga nu era presedinte al Senatului. De-abia o saptamana mai traziu a devenit presedinte al Senatului.
Dar senatul a avut activitate intensa si va invit sa urmariti cum a fost abordata modificare Legii 175/2010:
[ link extern ]

Cu scuze pentru cei care cunosc deja subiectul .:ok:
Vasile Blaga a fost ales presedinte al senatului la 28.11.2011. Propunerea legislativa de modificare a legii 175/2010 a fost adoptata in Senat prin procedura de ''adoptare tacita'' la 29.11.2011, este adevarat prin implinirea termenului corespunzator cu cateva zile inainte. Avand in vedere circumstantele exceptionale poate ca putea sa-si puna semnatura pe o propunere legislativa preexistenta. Nu stiu daca aceasta nu trebuie sa mai treaca si pe la Camera Deputatilor. In orice caz, pana cand va aparea in Monitorul Oficial este aplicabila forma initiala a Legii 175/2010.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
dddgab, utilizator
dddgab a scris:

In orice caz, pana cand va aparea in Monitorul Oficial este aplicabila forma initiala a Legii 175/2010.

Aveti dreptate cu forma initiala, in sensul ca deocamdata nu stim decat de legea 175 ce a aparut in 2010 si care nu este aplicabila acum.
Asa ca, acum, nu este nimic aplicabil din legea 175/2010 tot asa cum nu este nimic aplicabil din vreun proiect sau vreo lege discutata sau nu in Parlament. O asemenea lege trebuie, dupa adoptarea in parlament, sa fie promulgata printr-un decret de catre presedintele Romaniei si-apoi publicata in M.O.
Cand vom citi in Monitorul Oficial, vom afla ce prevede legea, de cand se aplica si in ce conditii. Pana atunci NU!

Prin discutia referitoare la Legea 175 ne-am abatut de la problema initiala propriu-zisa.

Se pot incasa penalitatile ''fortat'' sau cum e corect? (Bineinteles, daca nu s-a putut ajunge la o intelegere pe cale amiabila).
Din opiniile prezentate desprind doua variante :
1. Se poate chiar daca proprietarul precizeaza expres ca doreste numai plata intretinerii.
2. Nu se poate decat prin actionarea in instanta (pare cea mai riguroasa dar mi se pare cam ridicol daca, de ex., este vorba de o penalizare cu valoare mica, nu mai amintesc durata demersului).

[ link extern ] ...
@adrian tot...era mai simplu sa dati o cautare decat sa sustineti ceia ce nu stiti. Intrati pe acest site si vedeti LEGEA aprobata si semnatura presedintelui Blaga. Nu am comunicat nimic in plus fara sa fiu documentat.
@dddgab...in instanta dvs prezentati situatia,proprietarul ce a platit.Pentru incasarea penalizarilor,daca proprietarul refuza...se face numai dupa o hatarare judecatoreasca,prin care rezulta realitatea sumei.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
proprietaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoanele cu venituri mici ar putea fi scutite de penalitatile la intretinere pana in iulie 2012? nagyana nagyana In legatura cu Legea nr.175/2010. M-am interesat pe site-ul Senatului si al Camerei Deputatilor in legatura cu Proiectul de Lege pentru completarea Legii ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea ... Maria Escu Maria Escu Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor sub 3 ani, cel puțin în Camera ... (vezi toată discuția)
Zi libera in codul muncii - ziua sfantului apostol andrei Aargau Aargau Buna ziua, am inteles ca ieri a fost adoptat in Parlament sa fie introdusa ziua de 30. Noiembrie ca zi de Sarbatoare legala. Imi puteti va rog spune daca ... (vezi toată discuția)