avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare bugetari 2012
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare bugetari 2012

Vin si eu cu o intrebare: a auzit cineva ceva despre salarizarea bugetarilor in 2012? Poate mi-a scapat mie, insa chiar n-am vazut nici un act normativ in acest sens pana acum si mi se pare prea frumos sa aplicam la anul coeficientii din legea 284/2010:D:D
De ce a pus capac serviciilor de evidenta?
Aveti impresia ca le-ar fi crescut salariile daca nu s-ar fi prelungit detasarea politistilor si personalului contractual? Nu cred.
Ar fi muncit mai mult pe aceeasi bani.

Ma opresc aici - suntem subiective amandoua si nu as vrea sa avem nicio discutie in contradictoriu. Am vrut doar sa va spun ca in afara multumirii ca toata lumea are salariul la fel si s-a scapat de detasati, nu cred ar fi fost vreun castig.

Indraznesc sa afirm ca poate in unele locuri s-ar fi putut ca plecarea acestui personal specializat sa puna capac pe serviciu, fie si temporar, pana s-ar fi obisnuit toata lumea sa faca ce faceau numai politistii, citez, ''pentru ca voi sunteti mai vechi si stiti mai bine''.

Ares_3 a scris:

De ce a pus capac serviciilor de evidenta?
Aveti impresia ca le-ar fi crescut salariile daca nu s-ar fi prelungit detasarea politistilor si personalului contractual? Nu cred.
Ar fi muncit mai mult pe aceeasi bani.

Ma opresc aici - suntem subiective amandoua si nu as vrea sa avem nicio discutie in contradictoriu. Am vrut doar sa va spun ca in afara multumirii ca toata lumea are salariul la fel si s-a scapat de detasati, nu cred ar fi fost vreun castig.

Indraznesc sa afirm ca poate in unele locuri s-ar fi putut ca plecarea acestui personal specializat sa puna capac pe serviciu, fie si temporar, pana s-ar fi obisnuit toata lumea sa faca ce faceau numai politistii, citez, ''pentru ca voi sunteti mai vechi si stiti mai bine''.

Stimata doamna, eu ma refer strict la salarizare, ca de asta era vorba in discutie. Daca aveau si colegii acelasi sistem de salarizare nu ma lansam in discutie. Tare mi-as dorii sa va vad pe dvs. cum munciti cot la cot cu politistii sa aveti aceleasi responsabilitati ca si ei iar cand vine ziua de salariu ei sa ia dublu cat dvs. Credeti ca nu v-ati simti frustrata? Daca tot si-au dorit sa renunte atat de mult la statutul de politisti si sa fie lasati la vatra in primarii -ca doar au avut posibilitatea de a renunta-pentru ce sa beneficieze ei de atatea facilitati din partea statului iar noi nu? Ei beneficiaza de suplimente salariale , de 42 de zile de concediu, zile libere pentru miscare fizica, tratamente, etc. pentru ca se presupune ca mearg pe strada, ca fac munca de politie, de cercetare, ca se lupta cu infractorii,etc. Cu ce credeti dvs. ca sunt ei mai buni decat noi? Si apoi nu noi, civilii ne-am dus peste ei ci ei ne-au invadat pe noi. Si cum ramane cu principiul ,, la munca egala, salariu egal,,? In definitiv de asta era vorba si de asta mergem cu totii la serviciu, pentru ca avem nevoie de bani sa ne crestem copii, sa ne achitam taxele la stat, sa supravietuim. Constitutia asta...

~ Conținut șters la cerere ~
@Justitiarul71

Puneti problema tipic romaneste: nu va deranjeaza atat de mult faptul ca functionarii publici au salarii mici cat va deranjeaza ca politistii detasati au salarii mai mari decat acestia.

Legea spune:
Pe durata delegarii sau detasarii salariatii isi pastreaza functia, gradul sau treapta profesionala si salariul, avute anterior.

Nu politistii au hotarat ca serviciile de evidenta sa treaca in subordinea primariilor, exprimarea cu ei ne-au invadat pe noi e cel putin copilareasca.

Imediat dupa ce s-a hotarat acest lucru, multi dintre ei au incercat sa se intoarca in structurile Ministerului de Interne insa nu li s-a aprobat pentru ca personalul angajat de primarii in cadrul serviciilor de evidenta trebuia instruit si ajutat sa inteleaga aceasta munca deosebit de complexa, in opinia mea, si cu grad de raspundere maxim.
Care este vina lor ca persoane in toata aceasta situatie?
Ma intreb daca in situatia lor, la o astfel de reorganizare ati fi spus: Ma duc doar cu conditia sa-mi micsorati salariul, ca sa nu se uite colegii urat la mine.

In exemplul pe care il cunosc, de la 5 oameni cu tot cu sef, in 6 luni de la detasarea din 2005 au ajuns la 11, s-a creat un post de sef birou (cu sporurile aferente) la Evidenta si unul de sef serviciu (care are in subordine si Starea civila). As putea zice ca civilii i-au invadat, dar v-am spus, consider abodarea copilareasca asa ca ma abtin.

Primaria ii plateste cu exact atatia bani cu care sunt platiti functionarii publici incadrati pe functii, grade sau trepte profesionale similare. Restul drepturilor conferite de statutul de politist (la care nu au renuntat) le sunt platite de angajator, nu au nicio legatura cu salariile dvs. Ca este frustrant ca la munca egala sa se primeaca mai putini bani sunt de acord, insa nemultumirea dvs. este indreptata impotriva cui nu nu trebuie.

Repet si ma opresc aici: intreruperea detasarii politistilor nu v-ar fi adus salarii mai mari. Poate doar satisfactia de a nu-i mai vedea pe holul institutiei.
S-a publicat in Monitorul Oficial nr. 887/14.12.2011 Legea nr. 283 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar.
Vad ca iar au adoptat exprimarea aceea geniala "cuantumul sporurilor se mentine la acelasi nivel cu luna decembrie 2011 in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii".
Deci cei care vor promova in 2012 le vom mari doar salariul de baza si raman cu cuantumul sporurile pentru conditii de munca avute in 2011?...
Deja vu, nu?...#-o

Alte discuții în legătură

Salariu asistent personal debutant corina.trandafir corina.trandafir care este legea ce reglementeaza salariul minim al asistentilor personali debutanti angajati la stat?stie cineva cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Salarii institutii publice cu autofinantare Mari_Burli_Gl Mari_Burli_Gl la institutiile publice finantate din venituri proprii se aplica OUG nr 19 din 2012 (vezi toată discuția)
Buna ziua! dnny dnny In conformitate cu legea 118/2010 salariul mi-a fost diminuat cu 25%, a fost reintregit cu 15% si 8% dar nu am mai primit in decembrie 2012 diferenta de 7,4 pe ... (vezi toată discuția)