Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc.
pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap.
facturarea s-a facut in felul urmator:
APA.............................5 mc x 2.50 = 87.5
CANAL......................31mc x 2.33 = 72.33
intrebare:
Este corect ca cei 30 mc de la pierderi sa-i calculeze si la pret de apa si la pret de canal?(Deci in total mi s-au facturat 64mc)?
As dori un raspuns cu articol si lege, deoarece maine sunt chemat la proces.
Cu stima,
Noi platim 6,10 lei/m.c. apa cu tot cu TVA. Furnizorul factureaza cantitatea de apa ce intra in bloc masurata corect cu apometrul de la bransament si-aceeasi cantitate scursa la canal. Difera doar pretul unitar in sensul ca apa care intra este mai scumpa decat apa care iese.
In total cu tot cu TVA rezulta, asa cum v-am spus 6,10 lei/m.c. cu diferente de la o luna la alta de doar + - 0,02 lei in functie de precipitatii deoarece se factureaza si apa pluviala.
Iar in orasul Roman- Neamt, pretul/m.c. este de 6,66 lei........., nu avem nici o conducta sparta sau defecta dar lunar avem diferente de contorizare. Pe scara sunt contoare de tip B, Apa serv are contor de tip C. Astfel justifica d-lor. diferentele de citire. ex. la 300 m.c. apa consumata, rezulta 36 m.c. pierderi. Am anuntat locatarii care dealtfel sunt f. constiinciosi si corecti ,ca posibilitate de diferenta contor sa fie si cum spun d-lor.; ""chiuvete defecte ,toalete care picura apa si se aduna ..."" etc.Trebuie sa facem o adresa , sa cerem sa ne aduca si verificare iscir /contorilor d-lor??, pare ca este exagerata pierderea de apa. Toate blocurile din oras inregistreaza pierderi, suspect nu? si la pretul acesta, credem ca suntem singurii din tara care platim 6,66 lei/m.c. Unde mai pui ca si casele care au ciusmea in curte fara canalizare platesc la fel si apa menajera. Am chemat reprezentanti Apa serv sa verifice , inclusiv in apartamente ( cu acordul locatarilor),s-a constatat ca; conducte in stare buna(noi), si fara pierderi, instalatiile in apartamente l;a fel. si totusi inregistram pierderi. Singura posibilitate aproximativa..., ar fi aceia sa ne cumparam si noi locatarii apometre de tip C, ce justificari mai gasesc ?. Dvs. vati confruntat cu asa hotii??. Un contor ar costa in jur de 250 lei x instalarea = 3oo lei/apartament, se merita doar daca nu mai iventeaza altceva.
Decat sa cheltuiesti degeaba 300 lei pentru a schimba apometrele din casa(doua bucati minim) cu altele de clasa superioara, mai bine mai pui ceva banuti si montezi la limita de proprietate un apometru cu bransament separat de bransamentul blocului si in veci nu o sa mai trebuiasca sa platesti diferentele de la comun.
Daca intrebi la asociatie de ce intentionezi sa faci, adica sa schimbi apometrele din casa cu unele de clasa superioara, o sa constati ca degeaba le schimbi pentru ca asociatia tot o sa adauge lunar pe lista de plata obligatii de plata pentru diferente.:(
Nu am fost explicita cred, avem contor general la baza scarii , este conducta separata de restul blocului si este montata prin contributia locatarilor, doar contorul apometrului general consum scara este al Apa Serv. Contorii locatarilor de tip B, este doar de apa rece , deoarece suntem debransati , avem centrale termice de apartament.Am schimbat toate conductele , astfel conducta principala este pe scara tot acolo sunt montate apometrele care duc in apartamente /palier, Apometrele locatarilor sunt la cabina/ghena, de unde se bifurca pe apartamente. Citirea se face in aceiasi zi (de administrator),cand vine operatorul sa citeasca apometrul general/scara. Diferentele sunt de citire si nu de pierderi reale.
Deci; avem bransament separat la baza blocului doar pentru scara noastra.
apometrele locatarilor sunt pe scara, nu in apartament si sunt citite in aceiasi zi
Nu, sunt pierderi reale de apa sunt diferente de inregistrare.
De aceia spun eu ca sunt prea mari diferentele astea si sunt suspicioasa in corectitudinea apometrului (poate s-a umblat intentionat la el)?? si dealtfel in tot orasul??
Adica ; locatarii sunt corecti, nu au datorii la intretinere niciodata, toata instalatia este noua si pe cheltuiala locatarilor, chiuvetele, toaletele , nu pierd apa care sar putea sa nu inregistreze, (sau verificat).Apometrele sunt cumparate de la firma agreata de Apa serv si primit avizul d-lor. De aceia spun ca a mai ramas doar o varianta , sa cumparam alte apometre (tip C), si astfel sa putem sa conditionam , sa nu permitem fenomenul/ incarcatul pe consum/. Deja consider ca eforturile au fost degeaba, tot platim diferente destul de mari si nu le pot intelege. Dir. Apa serv a spus" diferentele se datoreaza apometrului tip B, care este imprecis fata de tip C."" Vrajeala , dar tine, nu ai cum argumenta contrariul. Iar sa impartim diferentele , nici nu se pune problema.