avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... contractul de comodat pentru obtinerea CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

contractul de comodat pentru obtinerea CI

Buna seara,
am urmatoarele probleme si as dori sa ma ajute cinva cu informatiile corecte ca sa inteleg ce trebuie sa fac mai departe:
- imi expira termenul de valabilitate al CI in februarie
- m-am casatorit si trebuie sa imi schimb numele
- domiciliul de pe actuala carte de identitate nu mai este valabil in sensul ca nu mai locuiesc acolo
in consecinta ce inteleg foarte clar este ca trebuie sa imi scot o noua carte de identitate.
in prezent locuiesc intr-un apartament inchiriat dar nu am inca incheiat nici un act cu titlu locativ si proprietarul este foarte reticent la absolut toate variantele de inregistrare a mea la politie la adresa respectiva. nu vrea contract de inchiriere pt ca e luat la ochi de fisc si trebuie sa plateasca impozit, contract de comodat nu vrea ca nu are control asupra chiriei, fiind un contract de imprumut a locuintei fara bani samd. in final pare sa incline catre contractul de comodat dar nu vrea la notar ci doar sub semnatura privata.
intrebare1: este valabil acest contract de comodat sub semnatura privata pebtru obtinere carte de identitate cu domiciliul la adresa mentionata in contractul de comodat sau trebuie legalizat in fata notarului public?
intrebare 2: daca este necesara legalizarea la notar a contractului de comodat ce acte trebuiesc? am citit pe intrenet ba ca trebuie,pe langa contractul de proprietate in original, si extras de CF, ba ca nu ...
intrebare 3 : ce pot sa fac in cazul in care proprietarul nu vrea sa mearga la notar. am incercat varianta sa ne mutam in alta parte insa e greu pt noi cu banii, toti cer, in schimbul unui act de inchiriere inregistrat la fisc, chirii in avans si garantii de tot felul ... nu ne permitem.
multumesc anticipat pentru rapuns si astept !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:34, 22 Decembrie 2011
Contractul de comodat este la fel de valabil sub semnatura privata ca si in forma autentificata de notar.
Nu trebuie extras de carte funciara.
La politie durata contractului nu conteaza, insa ar fi bine sa fie de macar 1 an. Cartea de identitate are termen de valabilitate 10 ani si nu are nicio legatura cu durata contractului de comodat sau inchiriere.

In privinta clauzei nu cred ca aveti ce face, in afara de a nu semna.
la ev.populatiei si nu la politie!
pt.C.i. obisnuita si nu provizorie contractul sa aibe cel putin un an.
dar repet, contractul de inchiriere chiar si pentru o camera va protejeaza prin lege, mult mai mult decit cel de comodat , pe acre proprietarul il poate rezilia daca asa vrea el.
cit despre proprietarul acesta care vrea el sa va poata da afara in 30 de zile, schimbati-l, cautati altul rezonabil cu care sa va intelegeti!
nu cautati o inchiriere pt. un termen mai lung? nu cautati stabilitate? inchirierea si nu comodatul e solutia
Multumesc inca o data. Da, la evidenta populatiei din cadrul sectiei de politie.
prefer sa platesc niste bani la notar decat sa ma terzesc la biroul de evidenta populatiei, dupa ce pleaca proprietarul ca mai trebuie sa fie si el prezent sau mai cer nu stiu ce declaratie. actul semnat la notar cred ca are mai multa greutate, notarul este cel care certifica semnaturile. Ce ar mai putea sa imi spuna fucntionarul de la evidenta populatiei, numai dumnezeu stie.
Da, la Evidenta - citind intrebarea am preluat expresia utilizatorului :coffee:
Am vazut ca si utilizatorul si-a cerut scuze pentru marea greseala, sper ca sunteti multumit.

Cititi acest articol - din care va redau un fragment, si o sa va lamuriti:

Incetarea contractului de comodat are loc la momentul expirarii duratei pentru care a fost incheiat. In cazul in care contractul de comodat este fara termen prevazut, incetarea contractului isi produce efectele la momentul denuntarii contractului de catre comodant, adica, atunci cand comodantul ii notifica incetarea efectelor contractului comodatarului.

www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
asa cu titlu general: evidenta populatiei locala nu tine de politie ci de primaria locala, chiar serv.ev.pop.locale sint in aceeasi cladire cu sectia de politie, este o reminiscenta a trecutului

dar mai verificati intrebati la ev.pop. si poate stie cineva pe forum daca un contract de comodat la notar constituie acel titlu locativ care nu mai necesita prezenta proprietarului

cred ca in zadar vi s-a spus ca ar fi mai bine cu inchirierea

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Cum obtin c.i.? nu detin proprietate cecilia68 cecilia68 Am o mare,foarte mare problema,nu am pe nimeni,parinti,frati,etc.,locuiesc in chirie,proprietarii nu doresc sa ma ia in spatiu,de altfel nu sunt nici in ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate noua pentru chiriasi in alta localitate salmirox salmirox Cartea de identitate imi expira in curand si am unele nelamuriri , locuiesc cu un copil cu chirie in Timisoara unde suntem angajati , iar adresa din actuala ... (vezi toată discuția)